Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Πάνω από 10 είδη πεταλούδες ζουν σε 12 πάρκα της Θεσσαλονίκης

 
 
Τις πεταλούδες που ζουν σε 12 πάρκα της Θεσσαλονίκης μελέτησαν φοιτήτριες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στο πλαίσιο της πτυχιακής τους, προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν ως δείκτες ποιότητας του αστικού πρασίνου!

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην πρωτότυπη αυτή εργασία των φοιτητριών του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Σοφίας Καραϊνδρου και Ε. Γεωργιάδου, που ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες υπό την επιστημονική καθοδήγηση του δασολόγου- εντομολόγου στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης Δημήτρη Αβτζή, μελετήθηκαν οι πεταλούδες σε έξι πάρκα εντός του δημοτικού διαμερίσματος Θεσσαλονίκης και σε άλλα έξι στο δημοτικό διαμέρισμα Παύλου Μελά.

“Ολα τα έντομα, επειδή έχουν πολύ μικρούς χρόνους ζωής, ανταποκρίνονται γρήγορα στις μεταβολές του περιβάλλοντος- πχ στην ύπαρξη εργοταξίου δίπλα σε πάρκο, όπου διαβιούν- και τα αποτελέσματα αποτυπώνονται στον πληθυσμό, στην υγεία και την αφθονία των ειδών” εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αβτζής, στο περιθώριο του 8ου Πανελληνίου Συνεδρίου Οικολογίας, όπου παρουσιάστηκαν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της εργασίας.
 
 
Επιπλέον, οι πεταλούδες, εκτός από εξαιρετικοί δείκτες της ποιότητας των πάρκων, αυξάνουν, σύμφωνα με τον κ. Αβτζή και την αισθητική αξία αυτών των χώρων.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου