Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

Συνέδριο προς τιμήν της αγρότισσας στην Αθήνα


Στις 19-20 Νοεμβρίου 2016

Οργάνωση συνεδρίου προς τιμήν της αγρότισσας στις 19-20 Νοεμβρίου 2016 στην Αθήνα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με κύριο άξονα διαλόγου την ενίσχυση των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών των αγροτισσών, προανήγγειλε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Αγρότισσας στις 15 Οκτωβρίου.
 
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, αποτελεί σημαντική ημερομηνία για το εν λόγω υπουργείο γιατί δίνει την ευκαιρία να έρθει στο προσκήνιο ο σημαντικός ρόλος της αγρότισσας στην αγροτική παραγωγή, με το σύνολο των ιδιοτήτων και των εργασιακών σχέσεων που συνδέονται μ’ αυτόν.
 
Επίσης, αναφέρεται πως με άξονα την ενίσχυση του ισότιμου ρόλου της στην αγροτική εργασία και στην αγροτική ανάπτυξη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει ήδη ξεκινήσει ένα πλαίσιο πολιτικών παρεμβάσεων με στόχο την ενίσχυση των μικρών γυναικείων συνεταιρισμών, την αναβάθμιση της θέσης των αγροτισσών στη διοίκηση των αγροτικών συνεταιρισμών και τη κοινωνική προστασία των γυναικών της υπαίθρου με τη ψήφιση του ν. 4384/2016 για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.
 
Καταλήγοντας, επισημαίνεται πως ηπολιτική ηγεσία του υπουργείου ευελπιστεί να συμβάλλει με τις πολιτικές της πρωτοβουλίες στην αναβάθμιση της θέσης της αγρότισσας και την ισότιμη συμμετοχή της στην οικονομική και στη κοινωνική ζωή της υπαίθρου.


πηγή: http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου