Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

Σαλαμίνα. Απολογισμός καθαρισμών πρανών δρόμων που διέρχονται από δασικές εκτάσεις


Η αντιπυρική περίοδος ολοκληρώνεται σε μερικές ημέρες και ο φετινός απολογισμός τόσο σε επίπεδο επικράτειας όσο και σε επίπεδο Σαλαμίνας κρίνεται ικανοποιητικός.
 
Σε αυτό βέβαια βοήθησαν και οι μετεωρολογικές συνθήκες οι οποίες δεν δημιούργησαν ιδιαίτερα επικίνδυνες καταστάσεις για τον δασικό μας πλούτο. Φυσικά δεν έλειψαν και περιστατικά (Δερβενοχώρια, Εύβοια, Χίος, Θάσος) που προκλήθηκαν ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
 
Με αφορμή λοιπόν τη λήξη της περιόδου, θα θέλαμε να εκφράσουμε την άποψή μας για τους καθαρισμούς των πρανών δρόμων που διέρχονται από δάση και δασικές εκτάσεις που έγιναν τη φετινή χρονιά στο νησί μας.
 
Ομολογουμένως οι δρόμοι που καθαρίστηκαν ήταν πολλαπλάσιου μήκους απ ότι άλλες χρονιές. Είναι χαρακτηριστικό ότι αποψιλώθηκαν περιοχές που ουδέποτε είχαν δεχθεί τέτοια παρέμβαση στο παρελθόν, αν και βρίσκονταν σε θέσεις αυξημένου κινδύνου (Πέρανι, Περιστέρια, Σατερλί, Άγ. Γεώργιος, Στενό κ.α.), καθώς καI οι γνωστές υψηλού κινδύνου περιοχές (Κανάκια, Πηλός, Φανερωμένη).
 
Παράλληλα οι καθαρισμών κάποιων άλλων σημείων δεν είχαν να προσφέρουν παρά μόνο σε αισθητικούς στόχους πχ Λεωφόρος Αιαντείου.
 
Σαν Όμιλος λοιπόν χαιρετίζουμε αυτή την θετική εξέλιξη της φετινής περιόδου και ελπίζουμε να συνεχίζεται και αναλόγως και τα επόμενα έτη.
 
Και ένα αρνητικό σχόλιο όμως, που αφορά στην χρονική στιγμή των εργασιών. Το τέλος Ιουλίου που έγιναν, είναι αργά και θα μπορούσε να είναι καταστροφικά αργά. Ελπίζουμε σε καλύτερο συντονισμό και ταχύτερες ενέργειες ώστε να αξιοποιούνται απόλυτα οι όποιες προσπάθειες.


πηγή: https://sites.google.com/site/perivos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου