Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Λήμνος. Δεν τα κατάφερε το πλατώνι που εντοπίστηκε τραυματισμένο σήμερα στη Μύρινα

 
Δεν τα κατάφερε το πλατώνι που εντοπίστηκε τραυματισμένο σήμερα στη Μύρινα
 
Ένα τραυματισμένο πλατώνι εντοπίστηκε σήμερα στην ευρύτερη περιοχή του Κάστρου της Μύρινας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Φιλοζωικού Σωματείου Λήμνου, το οποίο, δυστυχώς, δεν κατάφερε να επιζήσει.
 
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου:

Σήμερα (Σ.Μ. χθες) Παρασκευή 14 Οκτωβρίου το πρωί ενημερωθήκαμε για ένα τραυματισμένο πλατώνι στην περιοχή κοντά στην αγορά της Μύρινας κάτω από το Κάστρο. Μεταβήκαμε στο σημείο και πράγματι είδαμε ένα αρσενικό πλατώνι 2 ετών περίπου, το οποίο προσπαθούσε να σηκωθεί με τα δύο μπροστινά του πόδια αλλά το πίσω μέρος του σώματός του δεν ανταποκρινόταν, δηλαδή δεν μπορούσε να κουνήσει τα δύο πίσω πόδια του.

Γείτονες μας είπαν ότι ξημερώματα άκουσαν ένα γδούπο και το πρωί βρήκαν το πλατώνι καθιστό στο έδαφος.

Ενημερώθηκε ο κος Μοσχάκης και ο κος Μπουλώτης άμεσα ήρθε να δει το πλατώνι. Στην εξέταση είδε ότι το πίσω μέρος του ζώου δεν ανταποκρινόταν στο άγγιγμα. Πιθανόν ήταν χτύπημα στη σπονδυλική στήλη. Συνομίλησε τηλεφωνικά με το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριας Ζωής στην Αίγινα και τελικά αποφάσισε να χορηγηθεί ενέσιμη θεραπευτική αγωγή για μερικές μέρες για να δούμε πως θα πάει το ζώο. Το ζώο μεταφέρθηκε από εργάτες του Δήμου σε ήσυχο μέρος ώστε να ηρεμήσει και να του χορηγηθεί η αγωγή.

Παράλληλα έγιναν ενέργειες να μεταφερθεί το ζώο στο ΕΚΠΑΖ γιατί αν παρέμενε στη Λήμνο δεν είχε μεγάλες πιθανότητες να επιβιώσει.

Δυστυχώς μετά από λίγη ώρα που μεταβήκαμε στο σημείο που είχε μεταφερθεί το ζώο για να του χορηγήσουμε την πρώτη δόση της αγωγής το βρήκαμε νεκρό.

Στο νησί μας δεν υπάρχουν εξειδικευμένα άτομα που να μπορούν να χειριστούν καταστάσεις με άγρια ζώα. Το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου θα αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε σε παρόμοιες περιπτώσεις να μπορούμε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.



πηγή: http://www.limnosfm100.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου