Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Επιστροφή στο... παρελθόν για την παραγωγή και τις τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα



Επιστροφή στο... παρελθόν για την παραγωγή και τις τιμές στο αιγοπρόβειο γάλαΙδιαίτερη ανησυχία προκαλούν τα προσφάτως επικαιροποιημένα στοιχεία του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ) για την παραγωγή και τις τιμές του πρόβειου και του γίδινου γάλακτος. Σύμφωνα με αυτά, η παραγωγή συνεχίζει να εμφανίζει πτωτική πορεία, ακολουθώντας αυτή των τιμών που καρπώνονται τελικώς οι κτηνοτρόφοι.

Στο πρόβειο γάλα και το 2012, όπως προκύπτει από τις παραδόσεις, συνεχίζεται η πτωτική πορεία που έχει ξεκινήσει από το 2009 με αποτέλεσμα η παραγωγή να έχει κατρακυλήσει στους 497 χιλιάδες τόνους.

Όσον αφορά στις τιμές, κι εδώ υπάρχει κάμψη, πάλι από το 2009 κι έπειτα, που κορυφώνεται το 2012 με μέση τιμή πώλησης στα 93 λεπτά του ευρώ.
 

Γίδινο γάλα

 Ίδιο εμφανίζεται το σκηνικό και στο γίδινο γάλα, με την παραγωγή να πέφτει από το 2009 κι έπειτα και το 2012 να φτάνει τελικώς μόλις τους 115 χιλιάδες τόνους.
Αλλά και οι τιμές δεν γλίτωσαν την πτώση, επιστρέφοντας κατά κάποιο τρόπο στα επίπεδα του 2008, κυμαινόμενες περί τα 55 λεπτά του ευρώ.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου