Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013

Τι είδε η ιταλίδα τουρίστρια στο Πήλιο και απελπίστηκε;

 

 
Η Cecillia Veronese είναι μια γυναίκα από την Ιταλία που μαζί με την παρέα της επέλεξε το Πήλιο για να κάνει φέτος τις διακοπές της. Έμεινε άναυδη από το φυσικό κάλλος της περιοχής, αλλά η κατάσταση των ζώων (αδέσποτων και ιδιόκτητων) την έκανε να διαμαρτυρηθεί στον δήμαρχο Ανατολικού Πηλίου Γ. Αντώνογλου – Κασσαβέτη στέλνοντας του επιστολή.
 
Σε αυτή εξηγεί πως παντού έβλεπε σε απελπιστική κατάσταση αδέσποτα σκυλιά και γατιά πεινασμένα. Ενώ ακόμα και ιδιόκτητα αλυσοδεμένα σκυλιά είχαν κακά χάλια.
 
Η κα Veronese τονίζει ότι τάισαν όσα ζώα μπορούσαν και προτείνει στο δήμαρχο να προχωρήσει σε πρόγραμμα στειρώσεων και ενημέρωσης των κατοίκων της περιοχής. Κλείνει την επιστολή της λέγοντας ότι δεν θα προτείνει σε κανέναν να επισκεφτεί το Πήλιο τουλάχιστον μέχρι η κατάσταση να αλλάξει.
 
Η Φλωρίκα Τσιρογιάννη, γραμματέας του Φιλοζωικού Συλλόγου Βόλου «Κόσμος και Φύση» εξήγησε στο www.zoosos.gr,  ότι η τουρίστρια ήρθε σε επαφή μαζί τους προκειμένου να βρει έναν τρόπο και να γνωστοποιήσει και να καταγγείλει στον δήμαρχο αυτά που αντίκρισε.
 
Όπως μας είπε η κα Τσιρογιάννη τόσο το email της τουρίστριας όσο και η καταγγελία που έκανε για συγκεκριμένο ζώο κατατέθηκαν στο Α.Τ. Μηλέων εκ μέρους τους συλλόγου τους.
 
 
Ολόκληρη η επιστολή
 
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΠΗΛΙΟΥ κ. ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ - ΚΑΣΣΑΒΕΤΗ
 
Κύριε,
 
Είμαι Ιταλίδα τουρίστρια και την περασμένη εβδομάδα, πέρασα τις διακοπές μου στο Μούρεσι με ένα γκρουπ φίλων. Η περιοχή είναι πράγματι μαγευτική, ευλογημένη θα έλεγα με καταπληκτικές παραλίες, αιωνόβια δένδρα, πυκνά δάση, καταρράκτες,  ωραία χωριά με κτήρια αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος καλό φαγητό και ντόπια προϊόντα. Πράγματι ένα από τα πιο πλήρη και καλύτερα διατηρημένα τουριστικά ελληνικά μέρη που έχω επισκεφθεί.
 
Αλλά, δυστυχώς, είμαστε όλοι ιδιαίτερα σοκαρισμένοι και απογοητευμένοι από τα τόσα αδέσποτα σκυλιά και τις γάτες που πεινασμένα και σε άθλια κατάσταση συναντήσαμε. Πράγματι τα βλέπαμε παντού, στις παραλίες του Παπα-Νερό, στο Χορευτό στις ταβέρνες του Μουρεσίου και των Ταξιαρχών, στον δρόμο από Κισσό προς Μούρεσι μόνο για να αναφέρουμε μερικά από αυτά που είδαμε.
 
Επιπλέον, μας ενόχλησε ιδιαίτερα η εικόνα κυνηγόσκυλων αλυσοδεμένων να αλυχτούν και να γαυγίζουν απελπισμένα μέσα στα δάση της περιοχής.
Πως είναι δυνατόν οι τουρίστες να χαρούν τις διακοπές τους όταν βρίσκονται ενώπιον τέτοιων εικόνων; Τρέχαμε στα παντοπωλεία για να αγοράσουμε τροφή για σκύλους και γάτες και ταΐζαμε όποιο ζωντανό βρίσκαμε στον δρόμο μας.
 
ΑΛΛΑ οι διακοπές μας χάλασαν.
 
Η κατάσταση αυτή είναι απελπιστική και εκτός ελέγχου. Σας  ζητώ να ξεκινήσετε το πρόγραμμα στειρώσεων και ενημέρωσης του κόσμου το συντομότερο.
Άφησα το Πήλιο με πληγωμένη καρδιά και αμφιβάλλω ότι θα ξαναγυρίσω. Συζήτησα με τους φίλους μου την υπόθεση αυτή και συμφωνήσαμε ότι δεν θα συστήσουμε σε κανένα αυτόν τον προορισμό τουλάχιστον μέχρι να βεβαιωθούμε ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει.
 
Με τιμή
CECILLIA VERONESE


πηγή: www.zoosos.gr
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου