Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013

Καλαμάτα. Αγροτική Έκθεση «Άρτος – Οίνος – Έλαιον 2013»

 

Αυξημένο ενδιαφέρον τυποποιητών και εξαγωγέων αγροτικών προϊόντων καταγράφεται για συμμετοχή τους στη 2η Έκθεση «Άρτος – Οίνος – Έλαιον 2013», που ο Δήμος Καλαμάτας διοργανώνει από το Σάββατο 24 Αυγούστου μέχρι την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων.

Επίσης, η μεγάλη αυτή Έκθεση αγροτικών προϊόντων, που δίδει έμφαση στους πυλώνες της Μεσογειακής Δίαιτας, το ψωμί, το κρασί και το ελαιόλαδο, θα πλαισιωθεί από πολιτιστικές εκδηλώσεις, στις οποίες θα μετάσχουν σύλλογοι απ’ όλη τη Μεσσηνία.
 

 
 
Χθες βράδυ, υπό την προεδρία του αντιδημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο σύσκεψη με την οργανωτική επιτροπή της Εκθέσεως και με εκπροσώπους συλλόγων, οι οποίοι επιθυμούν να μετάσχουν στις εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν παράλληλα με τη 2η «Άρτος – Οίνος – Έλαιον 2013».

Πρόκειται για συλλόγους οι οποίοι φιλοξενούνται στα βαγόνια του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων, αλλά και πολιτιστικούς συλλόγους, που η δραστηριότητά τους εστιάζεται στο χορό. Οι φορείς που φιλοξενούνται στο Πάρκο θα διοργανώσουν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Εκθέσεως. Οι λοιποί σύλλογοι θα μετάσχουν αποδίδοντας παραδοσιακούς χορούς στις πολιτιστικές βραδιές της «Άρτος – Οίνος – Έλαιον».
 
 


Ακολούθησε έτερη σύσκεψη, με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου, του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ένωση Μεσσηνίας» (πρώην ΕΑΣ), της Συκικής και επιχειρηματιών στον κλάδο τυποποίησης και εξαγωγών αγροτικών προϊόντων. Σκοπός της ήταν η καλύτερη προετοιμασία της παρουσιάσεως των προϊόντων που παράγουν οι εταιρείες του τόπου μας.

Θα μετάσχουν εταιρείες από όλη τη Μεσσηνία και το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών είναι αυξημένο σε σχέση με πέρυσι. Μάλιστα, αιτήματα συμμετοχής ήρθαν και από την Αργολίδα.

Με δεδομένο, δε, ότι η Έκθεση αρχίζει να «ριζώνει», συζητήθηκε για τη διοργάνωση του 2014 η παρουσίαση μέσα από ομοιόμορφα και καλαίσθητα περίπτερα των προϊόντων με τα οποία θα μετάσχουν οι εκθέτες.
 Σημειώνεται ότι το πρωί της Πέμπτης 22 Αυγούστου, στις 10.00, θα γίνει συνάντηση της οργανωτικής επιτροπής με όλους τους εκθέτες στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, για την κατανομή των χώρων.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου