Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013

Λέσβος. «Κερδίζει έδαφος» η ανακύκλωση στο Πλωμάρι


 «Κερδίζει έδαφος» η ανακύκλωση στο Πλωμάρι
 

 
Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα έφεραν οι πολύμηνες προσπάθειες του Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου και του Εμπορικού Συλλόγου της περιοχής όσο αφορά τη διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Φορέας ήδη έχει ξεκινήσει η συγκέντρωση των ανακυκλώσιμων υλικών μεγάλου σούπερμάρκετ της περιοχής και ευελπιστεί στη μείωση της ποσότητας αυτών των υλικών, που συλλέγονται σαν οικιακά απορρίμματα.
           
Συγκεκριμένα το Σούπερ-Μάρκετ Μασούτη Πλωμαρίου συμφώνησε να συμπιέζει τα δικά του ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτόνια & πλαστικά) και εν συνεχεία να τα αποστέλλει στη Θεσσαλονίκη με τα φορτηγά τροφοδοσίας που επιστρέφουν στην έδρα της εταιρίας άδεια.
 
Λαμβάνοντας υπόψη ότι το παραπάνω Σούπερ-Μάρκετ παράγει τον μεγαλύτερο όγκο ανακυκλώσιμων υλικών από οιοδήποτε άλλο εμπορικό  κατάστημα στο Πλωμάρι ο Φορέας Ανάπτυξης Πλωμαρίου εκτιμά ότι η ενέργεια αυτή να μειώσει σημαντικά την ποσότητα των ανακυκλώσιμων που αναγκαστικά συλλέγονται και μεταφέρονται με τα απορριμματοφόρα του δήμου μαζί με τα οικιακά σκουπίδια, λόγω ότι ο Δήμος ακόμα δεν έχει οργανώσει την ανακύκλωση στην περιοχή.
 
«Ο στόχος μας είναι όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά σταδιακά να διαχειρίζονται χωριστά από τα οικιακά απορρίμματα, και προς αυτή την κατεύθυνση εντείνουμε τις προσπάθειές μας.
Μέχρι όμως να δημιουργηθεί η κατάλληλη υποδομή, όλοι οι έμποροι και κάτοικοι πρέπει να διαχειρίζονται με σωστό τρόπο τα ανακυκλώσιμα υλικά και τα οικιακά απορρίμματα, όπως τους έχουμε ζητήσει και προφορικά» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου