Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

Πανέμορφο σπίτι τυλιγμένο με κάθετο κήπο

 
 

 
Tο κτίριο είναι μικτής χρήσης έχει σχεδιαστεί για να χρησιμεύσει ως κατοικία ενός κινηματογραφιστή, το στούντιο παραγωγής του, καθώς και χώρο εργασίας. Ο σχεδιασμός ξεκίνησε με την απόφαση να διατηρηθεί η υπάρχουσα δομή ενός μικρού σπιτιού στο επίπεδο του εδάφους. Η ανακαίνιση περιλαμβάνει την είσοδο, κουζίνα και γραφείο στην κατοικία, το σαλόνι, σκάλα, ώστε να επεκταθεί και να έχει πρόσβαση στον υπόλοιπο κτίριο.
To γραφείο Samyn και Συνεργάτες εργάστηκε μαζί με τον Patrick Blanc για να ολοκληρώσει τον κάθετο κήπο. Μέσα από προσεκτικό σχεδιασμό, η ομάδα καθόρισε τα απαραίτητα συστήματα υποστήριξης, μόνωσης και στεγανώσης απαραίτητα για τη ζωή των φυτών. Γεωύφασμα συρράπτεται σε άκαμπτα πάνελ PVC και λειτουργεί ως ένα σύστημα υποστήριξης για άρδευση και λίπανση της καταπράσινης πρόσοψης του κτιρίου.
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου