Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Αστικό περιβάλλον. Τα κιγκλιδώματα κλείνουν το δρόμο στους Ηρακλειώτες με κινητικά προβλήματα!



 
Κι όμως, ένα καλό, όπως ο περιορισμός της παράνομης στάθμευσης των οχημάτων επάνω στα πεζοδρόμια, με την τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων, έχει επιφέρει πρόβλημα σε αρκετούς συμπολίτες μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και η μεταφορά τους γίνεται με αναπηρικά καροτσάκια!
"Ουδέν κακόν αμιγές καλού", λέει μια πατροπαράδοτη δημώδης ρήση. Καθόλου άδικα. Καμιά φορά ωστόσο ισχύει και το αντίθετο! Ένα καλό, μπορεί, αδόλως, να συμπαρασύρει μαζί του κι ένα κακό! Ο περιορισμός δηλαδή ενός προβλήματος, να αναδείξει ένα ακόμη. Στην αναφερθείσα περίπτωση πρόκειται για ένα ευαίσθητο και ευρέως κοινωνικό!
Είδαν και απόειδαν, από παράνομες σταθμεύσεις οχημάτων, παντός τύπου, στο πλάτεμα του πεζοδρομίου στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως, λίγο πριν τη διασταύρωση για την Ικάρου και είπαν να θέσουν ένα τελεσίδικο ...μπλόκο κιγκλιδωμάτων για την εξάλειψή τους! Τα κατάφεραν. Ορθή κίνηση, εν μέρει. Από την άλλη όμως, δεν υπολογίστηκαν σωστά τα προβλήματα μεταφοράς και ...διάσχισης του σημείου από τα άτομα με κινητικά προβλήματα.
Αρκετοί συμπολίτες μας, οι οποίοι κινούνται με αναπηρικά καροτσάκια, απευθύνθηκαν στο Creteplus, εκφράζοντας τα -καθόλου-άδικα παράπονά τους! Κατανοώντας τη σκοπιμότητα της ύπαρξης προστατευτικών κιγκλιδωμάτων, ζήτησαν και ζητούν μια μέση λύση για την ομαλότερη εξυπηρέτηση της διέλευσής τους, στα συγκεκριμένα σημεία όπου βρίσκονται κάποια φοροτεχνικά γραφεία.
Η αλήθεια βρίσκεται πάντα στη μέση, και είναι αποτέλεσμα της σχετικής Παιδείας ενός λαού. Με αμοιβαίο σεβασμό σε κάθε κοινωνική μονάδα. Ιδιαιτέρως ευαίσθητη. Και είναι ανεκτίμητο ηθικό χρέος του καθενός μας...
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου