Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Έξι «σταθμούς» ενοικίασης ποδηλάτων αποκτά η Κομοτηνή


Ο "σταθμός" ενοικίασης ποδηλάτων
στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ
 
Τοποθετήθηκαν οι τρεις πρώτοι «σταθμοί» ενοικίασης κοινόχρηστων ποδηλάτων στην Κομοτηνή (στην Περιφέρεια, στο ΚΤΕΛ και στην πλατεία Εξηντάρη), στο πλαίσιο και του έργου κατασκευής του ποδηλατόδρομου, ενώ τις επόμενες μέρες θα εγκατασταθούν τρεις ακόμη, στους Στρατώνες, στην Αστυνομία και στο Cosmopolis.

Πρόκειται για αυτοματοποιημένο σύστημα που θα εξυπηρετεί κατοίκους αλλά και επισκέπτες της πόλης, τακτικούς αλλά και περιστασιακούς χρήστες, οι οποίοι θα μπορούν να μισθώνουν ποδήλατο για τη μετακίνησή τους με τη χρήση πιστωτικής ή ηλεκτρονικής συνδρομητικής κάρτας.


Σημερινές εργασίες τοποθέτησης στην
πλατεία Εξηντάρη


Το κάθε ποδήλατο θα έχει έναν διακριτό μοναδικό αριθμό. Αυτομάτως το σύστημα θα αντιστοιχίζει τον χρήστη με το συγκεκριμένο ποδήλατο και θα ξεκινά να μετρά ο χρόνος χρέωσης. Εάν στην πορεία ο χρήστης σταθμεύσει το ποδήλατο προσωρινά, υπάρχει η δυνατότητα να το κλειδώσει. Όταν πλέον θελήσει να το επιστρέψει, μπορεί να το παραδώσει στον πλησιέστερο σταθμό και όχι απαραίτητα στον σταθμό παραλαβής, τοποθετώντας το ποδήλατο στις ειδικές βάσεις, όπου και ασφαλίζει. Μετά την παράδοση, στην οθόνη του συστήματος απεικονίζεται το αντίτιμο της χρέωσης. Όλα γίνονται αυτοματοποιημένα χωρίς την αναγκαιότητα παρουσίας παρουσία υπαλλήλων.

 
ΚΤΕΛ

Οι «σταθμοί» ενοικίασης κοινόχρηστων ποδηλάτων, χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του «Πράσινου Ταμείου» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Κομοτηνής όπως και άλλοι δεκαπέντε Δήμοι της χώρας.
 
 
 
πηγή: http://inkomotini.blogspot.gr/
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου