Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Μαγνησία. Ζητά διευκρινίσεις για τις πλατείες στη Νέα Αγχίαλο

 
 
 
Διευκρινίσεις, σχετικά με το θέμα της κατασκευής δύο πλατειών, στη Δημοτική Ενότητα Ν. Αγχιάλου, ζητά ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Θεολόγος Διαμαντένιας, με ερώτηση που κατέθεσε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.
 

Σύμφωνα με τον σύμβουλο, στην πρόσκληση ενδιαφέροντος περιλαμβάνονται ως ενδεικτικές δράσεις
Α) αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ή και ηχητικής ρύπανσης και
Β) περιβαλλοντική αναβάθμιση κοινόχρηστων δημοσίων χώρων(ανάπλαση πλατειών, ανάδειξη πρασίνου, πεζοδρόμηση οδών, χρήση οικολογικών στοιχείων, δημιουργία χώρων ασφαλή για τα παιδιά, κλπ.).
Ο σύμβουλος τονίζει ότι εξέφρασε τις αντιρρήσεις του, θεωρώντας ότι «από τη Νέα Αγχίαλο λείπουν σοβαρές υποδομές (αθλητικές εγκαταστάσεις, ασφαλτοστρώσεις οδών, αποχέτευση, κλπ) και η κατασκευή δύο πλατειών και μάλιστα σε χώρους όπου ο Δήμος δεν έχει προβεί ούτε σε διάνοιξη οδών (Λαχανόκηποι, Αλωνάκι), που δεν είναι πυκνοκατοικημένες, δίπλα στο παραλιακό μέτωπο, δεν είναι αυτό που έχουν ανάγκη οι Δημότες».

Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής ήταν ότι η πρόσκληση για υποβολή προτάσεων αφορά μόνο κατασκευή πλατειών και ο σύμβουλος ερωτά γιατί είναι υποχρεωτικό η Δημοτική Αρχή να μείνει στην ανάπλαση πλατειών και να μην προχωρήσει σε ανάδειξη πρασίνου, πεζοδρομήσεις κλπ. ή στην κατασκευή πεζοδρομίων στη οδό Ελληνικής Αεροπορίας, όπου τα παιδιά πηγαίνοντας στο Δημοτικό Σχολείο ανεβαίνουν αυτή τη πολύ απότομη Οδό περπατώντας στη μέση του δρόμου, αφού δεν υπάρχουν πεζοδρόμια.
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου