Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Το «καζαναριό» της Κόνιτσας

 
 
KAZANIAΗ απόσταξη του τσίπουρου είναι ιεροτελεστία, μυστηριακή γιορτή, μια μαγική διαδικασία, κατά τη διάρκεια της οποίας ο αχνός των στεμφύλων μετατρέπεται, σταγόνα-σταγόνα, σε καυτό υγρό.
Η μυρωδιά του πλανάται στον αέρα μεθυστική, γαργαλάει τα ρουθούνια και σε προσκαλεί στο πανηγύρι των αισθήσεων, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο "Πανόραμα" της Κόνιτσας, στις 17 Νοεμβρίου.
 
Εκεί, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, το "καζαναριό", η πατροπαράδοτη διαδικασία παραγωγής τσίπουρου θα συνοδευτεί από παραδοσιακούς ηπειρώτικους μεζέδες και ηπειρώτικη ορχήστρα με τοπική χορευτική ομάδα.
Η γιορτή του τσίπουρου στο "Πανόραμα" είναι μια θαυμάσια αφορμή για να επισκεφθείτε την Κόνιτσα, την ηπειρώτικη κωμόπολη με το παραδοσιακό χρώμα και την αξιόλογη τουριστική κίνηση.
Ο εθνικός δρυμός Βίκου - Αώου, η Δρακόλιμνη του Σμόλικα, το Περιβαλλοντικό Πάρκο "Μπουραζάνι", οι υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες και οι μορφές εναλλακτικού τουρισμού (κανό - καγιάκ, ράφτινγκ, αλεξίπτωτο πλαγιάς, πεζοπορία, διάσχιση του φαραγγιού του Αώου, αναρρίχηση, ποδήλατο βουνού κ.ά.) στα ποτάμια και τα βουνά γύρω από την Κόνιτσα συνθέτουν το ιδανικό περιβάλλον για την άμεση επαφή του ανθρώπου με τη φύση.
 
 
 
πηγή: in.gr , http://www.epiruspost.gr/
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου