Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Η μεγαλύτερη έκθεση με φίδια απ’ όλο τον κόσμο

 
Η μεγαλύτερη έκθεση με φίδια απ’ όλο τον κόσμο
 
 
Μετά τη μεγάλη επιτυχία της έκθεσης «Δεινόσαυροι», ο 4ος όροφος γνωστού εμπορικού κέντρου φιλοξενεί, από 24 Οκτωβρίου, τη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή φιδιών στην Ευρώπη.
 
Τα πιο αντιπροσωπευτικά είδη του πλανήτη, όπως κόμπρες, κροταλίες, οχιές, αγκιστρόδοντα, πύθωνες, βόες, ανακόντα μαζί με τα σημαντικότερα φίδια της ελληνικής πανίδας, βρίσκουν καταφύγιο στα εμπνευσμένα τοπία του σκηνογράφου Αντώνη Χαλκιά, ο ρεαλισμός των οποίων αφήνει άφωνο κάθε επισκέπτη!
Ανάμεσα στα 35 είδη φιδιών, από Αφρική, Ασία, Αμερική, Ευρώπη, οι επισκέπτες της έκθεσης θα συναντήσουν, μεταξύ άλλων, το πιο γρήγορο φίδι στον κόσμο, Μαύρο Μάμπα (Black Mamba – γνωστό και από την ταινία «Kill Bill»), την Κόμπρα της Ινδονησίας (Naja Sputatrix), η μοναδική που φτύνει δηλητήριο (εξού και το προσωνύμιο «εκτοξευτήρας») και τον θεαματικό Πύθωνα (Python Reticulatus) μήκους 6 μέτρων, σύμφωνα με το real.gr
Από την έκθεση δεν θα λείψουν οι ελληνικές παρουσίες με πρωταγωνιστές το Αγιόφιδο, την Δενδρογαλιά, το Σπιτόφιδο και τον Λαφιάτη, ενώ την παρέα συμπληρώνουν το Πράσινο Ιγκουάνα και ένας νεαρός κροκόδειλος.
Εξειδικευμένο προσωπικό θα βρίσκεται στο χώρο της έκθεσης και θα ενημερώνει τους επισκέπτες σχετικά με τις ιδιαιτερότητες και τον τρόπο ζωής των φιδιών, συμπληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την περιήγηση μικρών και μεγάλων στον θαυμαστό κόσμο των γοητευτικών αυτών ερπετών.
Είναι γεγονός ότι κανένα άλλο ζώο δεν αποτέλεσε αντικείμενο περισσότερου συμβολισμού όσο το φίδι. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η ύπαρξή του είναι συνυφασμένη με ανθρώπινους μύθους και ιστορίες. Για κάποιους λαούς είναι σύμβολο πειρασμού, για κάποιους άλλους αποτελεί ιερό ζώο και για άλλους είναι σύμβολο ανανέωσης. Στην Αρχαία Ελλάδα αποτέλεσε το ιερότερο ζώο του Ασκληπιού της Επιδαύρου και υιοθετήθηκε ως σύμβολο της Ιατρικής. Επιπλέον, στην ελληνική μυθολογία ο όφις κατέχει εξέχουσα θέση στη ζωή των μυθικών ηρώων ενώ αρκετές θεότητες απεικονίζονται με φίδια.
Αυτά και ακόμα περισσότερα, περίεργα και ενδιαφέροντα θα δούμε και θα μάθουμε στην έκθεση “Snakes” που θα φιλοξενηθεί στον 4ο όροφο του The Mall Athens, από τις 24 Οκτωβρίου 2012 έως τις 24 Ιανουαρίου 2013.
 
 
 
πηγή: http://www.tsantiri.gr/
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου