Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Λέσβος. Μηχανισμός παραπληροφόρησης(;) υπέρ Αιολικών Πάρκων

 
 
 
Μια σημαντική καταγγελία-αποκάλυψη κάνει ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Πάλλης (επικεφάλης της Δημοτικής Παράταξης "Αλλαγή Πορείας")
 
Ο Γιώργος Πάλλης αναφέρει:
 
Με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου όπου έχει αναρτηθεί υλικό που αφορά στα έγγραφα και τις αποφάσεις για την πρόταση επένδυσης της εταιρίας Rokas – Ibedrola, δημοσιεύεται κείμενο απόφασης του Δήμου Λέσβου όπου σημειώνεται ότι: « Το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου στη συνεδρίαση του στις 7 Σεπτεμβρίου 2012, με μοναδικό θέμα συζήτησης το έργο της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης των νησιών με το Ηπειρωτικό Σύστημα και με την εγκατάσταση των Αιολικών Πάρκων στη Δυτική Λέσβο, έλαβε κατά πλειοψηφία θετική απόφαση με έμφαση στη διερεύνηση των ανταποδοτικών ωφελημάτων στην τοπική κοινωνία. Το κείμενο της απόφασης θα αναρτηθεί εφ’όσον σταλεί στην περιφέρεια ηλεκτρονικά»
Να ενημερώσουμε την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ότι ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να παραλάβει τέτοια απόφαση από το Δήμο Λέσβου καθώς ΠΟΤΕ δεν υπήρξε τέτοια απόφαση. Στη συνεδρίαση της Δημ Συμβουλίου που αναφέρεται η περιφερειακή αρχή έγινε παρουσίαση της μελέτης, τοποθετήθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, κάποιοι τοποθετήθηκαν υπέρ και κάποιοι άλλοι κατά αλλά ποτέ δεν υπήρξε απόφαση. Ως εκ τούτου καλούμε την περιφερειακή αρχή να μας ενημερώσει πώς κατέληξε να αναρτήσει αυτό το ψευδές σημείωμα στην ιστοσελίδα της και να το αφαιρέσει άμεσα καθώς με αυτόν τον τρόπο ενημερώνει ψευδώς τους πολίτες του Βορείου Αιγαίου.
Αναμένουμε τις απαραίτητες διευκρινήσεις και από το Δήμο και από την Περιφέρεια γιατί εδώ ενδεχομένως έχουμε να κάνουμε με μηχανισμό παραπληροφόρησης!!!
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου