Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Επέλαση του χιονιά σε Γαλλία – Ελβετία

 
 
Επέλαση του χιονιά σε Γαλλία – Ελβετία

 

 
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και δύο αγνοούνται από χθες στη νότια Γαλλία, ενώ δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι των γαλλικών Άλπεων και του γαλλικού νότου δεν έχουν σήμερα ηλεκτρικό ρεύμα λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων και των δυνατών ανέμων που προκάλεσαν βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.
 
 
Σύμφωνα με τον απολογισμό της εταιρείας που είναι επιφορτισμένη με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στη χώρα, περισσότερα από 50.000 νοικοκυριά στις Ντρομ και Αρντές, στη νότια Γαλλία, δεν είχαν χθες ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω των ισχυρών ανέμων η ταχύτητα των οποίων μπορεί να φτάνει έως και τα 130 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με το real.gr
Την ίδια στιγμή οι αρχές ανακοίνωσαν ότι αγνοείται η τύχη ενός παιδιού από τη Βρετανία, ηλικίας 12 ετών, το οποίο έκανε χθες ποδήλατο στο νησί Πορκερόλε, στη νοτιοανατολική Γαλλία, το οποίο παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους. Μόνον το ποδήλατό του έχει βρεθεί.
Επίσης στον γαλλικό νότο, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι αγνοείται από χθες η τύχη και ενός 26χρονου που έκανε γουίντ-σέρφινγκ.
Την Παρασκευή, δύο φοιτητές έχασαν τη ζωή τους στην πανεπιστημιούπολη της Τουλόν, όταν παρασύρθηκαν από τα νερά λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων.
Την ίδια ώρα στην Ελβετία, πολλά ατυχήματα σημειώθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο λόγω της πρόωρης επέλασης του χειμώνα. Πολλά δέντρα ξεριζώθηκαν, διακόπηκε σε μερικά σημεία η σιδηροδρομική συγκοινωνία, ενώ εκατοντάδες ήταν οι κλησεις στην πυροσβεστική υπηρεσία για απεγκλωβισμούς.
Μόνον στο καντόνι της Βέρνης καταγράφηκαν 60 ατυχήματα το τελευταίο 24ωρο και 12 στο καντόνι της Ζυρίχης, καθώς πολλά αυτοκίνητα δεν έχουν ακόμη εξοπλιστεί με τα ελαστικά για τον χειμώνα. Επίσης για έναν αριθμό ατυχημάτων ευθυνόταν η πτώση δέντρων που βρίσκονται στα πεζοδρόμια λόγω των ισχυρών ανέμων.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου