Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Η Ιταλία ενέκρινε συνθετικά πώματα για τις DOC, DOCG

 
 
 
Οι Ιταλικές αρχές έχουν εγκρίνει τη χρήση συνθετικών φελλών και screwcaps για τα υψηλότερης ποιότητας κρασιά DOC και DOCG για πρώτη φορά. Η κίνηση αυτή ανοίγει ένα νέο μέτωπο στον ιδιαίτερα φορτισμένη συζήτηση του αμπελοοινικού κλάδου σχετικά με το κλείσιμο των φιαλών.
 
Ο παραγωγός συνθετικών φελλών Nomacorc σχεδιάζει ήδη τρόπους για την κυριαρχία των φυσικών φελλών σε κρασιά DOC και DOCG.
«Έχουμε ουσιαστικά αποκλειστεί από το 30% της αγοράς, γι “αυτό είναι τεράστια», είπε στο Decanter.com ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nomacorc, Lars von Kantzow .
«Δεν είναι ότι οι οινοποιοί περιμένουν στην ουρά για την ημέρα που θα μπορούν να αγοράσουν Nomacorc. Μολονότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτή είναι η υπόθεση. Μερικοί θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν φυσικό φελλό, αλλά τουλάχιστον τώρα μπορούμε να πάμε σε αυτούς. Πριν, δεν άξιζε τον κόπο μας.»
 
Το Casa Vinicola Caldirola, που παράγει Barbera d’Asti, Montepulciano d’Abruzzo και Chianti, μεταξύ άλλων, επιβεβαίωσε ότι ενδιαφέρεται να επωφεληθούν από το νέο κανόνα.
Η Silvia Fiorentini, διευθυντής μάρκετινγκ για το Consorzio Vino Chianti Classico, είπε ότι επιμέρους προσωπικές αξίες εξακολουθούν να έχουν τον τελευταίο λόγο για το κλείσιμο.
«Σίγουρα δεν θα είναι δυνατή η χρήση εναλλακτικών φελλών ή screwcaps χωρίς επίσημη αλλαγή του κωδικού παραγωγής μας», είπε. «Η κοινοπραξία είναι ανοικτή για να τη λάβουν υπόψη», πρόσθεσε.
Η Nomacorc είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός κλεισίματος κρασιών, πουλώντας περίπου 2,4 δισ. συνθετικά πώματα ετησίως, πίσω από τον παραγωγό φυσικών φελλών Amorim, που πουλάει πάνω από 3 δισ κλεισίματα ανά έτος.
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου