Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Εν αναμονή εξειδίκευσης του πορίσματος οι αποζημιώσεις για την καρπόπτωση σε Ημαθία και Πέλλα


Εν αναμονή εξειδίκευσης του πορίσματος οι αποζημιώσεις για την καρπόπτωση σε Ημαθία και Πέλλα Οι παραγωγοί ροδάκινων και νεκταρινιών των Περιφερειακών Ενοτήτων Ημαθίας και Πέλλας που επλήγησαν από τα καιρικά φαινόμενα κατά το χρονικό διάστημα από 14 έως 17 Ιουλίου του 2017 θα αποζημιωθούν σύμφωνα με όσα περιγράφονται στο πόρισμα της Ομάδας Εργασίας που συστήθηκε από τον ΕΛΓΑ για να διερευνήσει τις επιπτώσεις.
 
Τα παραπάνω αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, από τον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Β. Αποστόλου, στο πλαίσιο συνάντησής του με την Διεπαγγελματική πυρηνοκάρπων (ροδάκινα – νεκταρίνια, κ.λπ.) την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη.
 
Επίσης, ο υπουργός συμπλήρωσε πως για τις αποζημιώσεις το θέμα αυτό θέλει διαδικασίες, οι οποίες πρέπει να γίνουν, όπως για παράδειγμα εκτιμήσεις.
 
"Θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι οι αποζημιώσεις, έρχονται αφού αποτιμηθεί η σοδιά. Αν έγιναν εχθές οι ζημιές, η αποτίμηση της ζημιάς θα γίνει τέλος της χρονιάς με την ολοκλήρωση της καλλιεργητικής περιόδου. Άρα, αν λάβετε υπόψη σας ότι οι πληρωμές στον αγροτικό χώρο είναι με επιταγές πολλών μηνών, σας λέω ότι από ότι θα πληρωθούν με τις επιταγές τους, οι πληρωμές των αποζημιώσεων τους θα είναι πιο γρήγορες" ανέφερε.
 
"Σύμφωνα με το πόρισμα που έχουμε, μέσα από την έκθεση οι ροδακινοπαραγωγοί Ημαθίας και Πέλλας στις 14-17 Ιουλίου υπέστησαν ζημιές. Η πρόταση είναι ότι μπορούν να αποζημιωθούν. Πρέπει να δούμε πως μπορούμε να καταλήξουμε σε συγκεκριμένους υπολογισμούς όσον αφορά τις ζημιές. Περιγράφουμε ζημιές οι οποίες μεταξύ άλλων αφορούν ποικιλίες νεκταρινιάς και ροδάκινων" τόνισε καταλήγοντας επί του θέματος.


πηγή: http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου