Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Υπερβαίνει το 80% η ζημιά στην πεπονοκαλλιέργεια του Τυχερού στον Έβρο


Υπερβαίνει το 80% η ζημιά στην πεπονοκαλλιέργεια του Τυχερού στον Έβρο Καταστροφή σε ποσοστό που ξεπερνά το 80% και σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει το 100%, καταγράφεται στην φετινή παραγωγή πεπονιού στην περιοχή του Τυχερού.
 
Η επανάληψη του εγχειρήματος τροφοδότησης της αγοράς της Αθήνας με το γνωστό πεπόνι Τυχερού «Χρυσή Κεφαλή», φέτος δεν κατέστη δυνατή αφού οι παραγόμενες ποσότητες δεν ήταν δυνατόν να καλύψουν τη ζήτηση.
 
Βασική αιτία της καταστροφής της καλλιέργειας ήταν ο παρατεταμένος καύσωνας του καλοκαιριού, που φέτος «έριξε» τη συνολική παραγωγή στους 40 περίπου τόνους, από 130 που ήταν πέρυσι.
 
«Μία πολύ δύσκολη χρονιά για το πεπόνι» χαρακτήρισε το 2017, ο πρόεδρος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Τυχερού «Διογένης», Σπύρος Δέδογλου, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας για το θέμα, σημείωσε ότι ήδη είχαν αρχίσει και οι διαδικασίες για την απόκτηση ονομασίας ΠΟΠ του προϊόντος.
 
Επιπλέον επισήμανε ότι ο αριθμός των πεπονοκαλλιεργητών αυξήθηκε και τριπλασιάστηκε η στρεμματική καλλιέργεια. «Αδυνατούμε να τροφοδοτήσουμε την Αθήνα, δεν ξέρουμε πως θα λειτουργήσει αυτό για του χρόνου» σημείωσε ο κ. Δέδογλου.


πηγή: http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου