Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Διεθνής αναγνώριση περιβαλλοντικής βιωσιμότητας στο The Romanos της Costa Navarino

 
Διεθνής αναγνώριση περιβαλλοντικής βιωσιμότητας στο The Romanos της Costa Navarino
 
Η βιωσιμότητα είναι θεμελιώδης παράγοντας ανάπτυξης του ξενοδοχείου
 
Το The Romanos, a Luxury Collection Resort στην Costa Navarino, απέκτησε πρόσφατα τη διεθνή πιστοποίηση βιωσιμότητας Travelife Gold.

Η πιστοποίηση βιωσιμότητας
Travelife Gold είναι ένα διεθνές σύστημα πιστοποίησης αειφορίας που απευθύνεται σε ξενοδοχεία και ενθαρρύνει τα μέλη του να βελτιώσουν το περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό τους αποτύπωμα μέσα από την υιοθέτηση μιας σειράς κριτηρίων βιωσιμότητας σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας τους.

The-Romanos
 
Η Costa Navarino δημιουργήθηκε με το όραμα να τοποθετήσει τη Μεσσηνία στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, παρουσιάζοντας ένα νέο, βιώσιμο τουριστικό μοντέλο ανάπτυξης, που συμβάλει στην ευημερία της τοπικής κοινωνίας, ενώ παράλληλα προστατεύει και προωθεί το φυσικό κάλλος και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.
 
Το The Romanos, a Luxury Collection Resort, καθώς και το συνεδριακό κέντρο House of Events και το Anazoe Spa έλαβαν τη σχετική πιστοποίηση μετά από εκτενή επιτόπιο έλεγχο των υποδομών και εγκαταστάσεων, βάσει του οποίου επιβεβαιώθηκε ότι ανταποκρίνονται στα αυστηρά κριτήρια βιωσιμότητας που προβλέπονται από το Travelife Gold.

Σύμφωνα με το Travelife, μέχρι στιγμής μόνο 800 ξενοδοχεία παγκοσμίως έχουν πιστοποιηθεί με Travelife Gold.

Η βιωσιμότητα είναι θεμελιώδης παράγοντας ανάπτυξης της Costa Navarino, ενσωματωμένος στον αρχικό σχεδιασμό και αποτελεί κατευθυντήρια αρχή που καθορίζει τις δράσεις της, από το στάδιο του προγραμματισμού μέχρι τις κατασκευές και τη λειτουργία αυτού του νέου προορισμού αειφορίας.

Τα ακόλουθα στοιχεία αποτυπώνουν το επίπεδο αειφορίας που έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής η Costa Navarino:
 
- Ο αντίκτυπος της επένδυσης της Costa Navarino στην τοπική κοινωνία από την αρχή της κατασκευής της υπολογίζεται σε πάνω από €1 δισεκατομμύριο (Πηγή: Regional Development Institute, Μελέτη Ιανουάριος 2015)
- Η δευτερογενής επίδραση για τη Μεσσηνία από τα έσοδα της Costa Navarino το 2014, υπολογίζεται σε €117.4 εκατομμύρια (Πηγή: Center of Planning & Economic Research, 2015)
- Δημιουργία 1.200 νέων θέσεων εργασίας κατά την υψηλή περίοδο επισκεψιμότητας / 800 θέσεων εργασίας κατά τη χαμηλή περίοδο επισκεψιμότητας
- 0.8 επιπλέον θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν στην περιοχή για κάθε νέα θέση εργασίας στην Costa Navarino (σύνολο 2.160 θέσεις εργασίας, Πηγή: Regional Development Institute, Ιανουάριος 2015)
- Περισσότερο από το 70% των υπαλλήλων προέρχεται από την τοπική κοινωνία
- Το 60% των προμηθειών της Costa Navarino παρέχεται από τοπικούς παραγωγούς και εταιρείες
- Πάνω από το 80% των κατοίκων της Μεσσηνίας αναγνωρίζει την προσφορά της Costa Navarino στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, ενώ το 70% της Ελληνικής κοινωνίας αντιλαμβάνεται τη θετική επίδραση της επένδυσης (έρευνα QED, έρευνα ALCO)
- Η επένδυση στην αύξηση της προσβασιμότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση κατά 80% του αριθμού των επισκεπτών στην περιοχή για το 2015.
- Περισσότερο από το 10% των €580 εκατομμυρίων της πρώτης φάσης ανάπτυξης της Costa Navarino έχει αξιοποιηθεί για την απαραίτητη υποδομή βιώσιμης λειτουργίας.
- Περισσότερο από το 90% της συνολικής έκτασης της Costa Navarino παραμένει ανεκμετάλλευτη και χρησιμοποιείται κυρίως ως φυσική διαμόρφωση του χώρου
- Υλοποίηση ενός βιώσιμου προγράμματος διαχείρισης των υδάτινων πόρων
- Ένα φωτοβολταϊκό πάρκο δυναμικότητας 12 MWp καλύπτει τις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια
- Περιβαλλοντικές δράσεις, συνεργασίες και πρωτοβουλίες για την προστασία της βιοποικιλότητας της Μεσσηνίας και της σπάνιας χλωρίδας και πανίδας, όπως η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, ο Αφρικανικός Χαμαιλέων, και οι θαλάσσια χελώνα Caretta Caretta.
- Ίδρυση του Navarino Environmental Observatory αφιερωμένο στη μελέτη της Κλιματικής Αλλαγής, σε συνεργασία με την Ακαδημία Αθηνών και το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης
- Λειτουργία του Navarino Natura Hall (Εκπαιδευτικό Περιβαλλοντικό Μουσείο), που ήδη έχουν επισκεφθεί 3.700 παιδιά από σχολεία της περιοχής
- Η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. είναι ο 1ος οργανισμός της τουριστικής βιομηχανίας της Ελλάδας που θα δημοσιεύσει Έκθεση Βιωσιμότητας σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Global Reporting Initiative (GRI4).
 
Αναφορικά με τη σημασία της βιωσιμότητας, ο κ. Στέφανος Θεοδωρίδης, διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της, ΤΕΜΕΣ ΑΕ - Costa Navarino, δήλωσε: «Η περιβαλλοντική και κοινωνική ευθύνη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας της Costa Navarino. Είναι προτεραιότητά μας να ακολουθούμε ένα τουριστικό μοντέλο αειφορίας που επιτρέπει την οικονομική ανάπτυξη παράλληλα με το σεβασμό προς το περιβάλλον και την κοινωνική ευθύνη. Διακρίσεις όπως το Travelife Gold Certification είναι μεγάλη τιμή για εμάς και μας ωθούν να προσπαθούμε διαρκώς περισσότερο».

Σύμφωνα με την Nikki White, Managing Director Travelife Hotels & Accommodations: «Η Costa Navarino έχει συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη και την προώθηση της περιφέρειας Πελοποννήσου συνολικά. Παράλληλα ενισχύει την ανάπτυξη των επενδύσεων τοπικά, των υποδομών και των επισκεπτών, σε μια περίοδο μάλιστα γεμάτη προκλήσεις για την Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο η Costa Navarino παραμένει πρωτοπόρος όσον αφορά την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, των επιχειρήσεων και της προστασίας του περιβάλλοντος».



πηγή: http://www.newsbeast.gr/

1 σχόλιο:

  1. Στην εποχή που ζούμε οι πιστοποιήσεις των ξενοδοχείων είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία βάσει των νέων κανονισμών. Για τη δική μου μονάδα ζήτησα τη βοήθεια μίας εταιρείας με εμπειρία χρόνων στην πιστοποίηση ελληνικών ξενοδοχείων https://www.revivalsa.com/pistopoiisis-xenodoxion-w-31749

    ΑπάντησηΔιαγραφή