Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Σεμινάριο επιμόρφωσης του προσωπικού του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου

 
Σεμινάριο επιμόρφωσης του προσωπικού του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου
 
Με σκοπό την θεωρητική και πρακτική κατάρτιση του προσωπικού του ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου διοργάνωσε την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016, επιμορφωτικό σεμινάριο για το προσωπικό του, με θέμα «Διαχείριση κρίσεων στο πεδίο».

Στο σεμινάριο, που υλοποιήθηκε στην περιοχή της Βάλια Κάντα, συμμετείχαν οι φύλακες, οι ξεναγοί και το επιστημονικό προσωπικό των αντίστοιχων τμημάτων του Φορέα Διαχείρισης ενώ η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε από τον κ. Απ. Διανέλλο Δασοπόνο – πιστοποιημένο εκπαιδευτή στην ορεινή διαβίωση, από την Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και περιλάμβανε τις ακόλουθες ενότητες: Αρχές έρευνας και διάσωσης – Πρώτες βοήθειες – Προσανατολισμό – Κίνηση σε μικτό πεδίο – Χρήση υλικού – Διαχείριση Κρίσεων.

Ο Φορέας Διαχείρισης προσβλέπει η συγκεκριμένη κατάρτιση και εκπαίδευση του προσωπικού του να συμβάλει στην αρτιότερη υλοποίηση των προγραμμάτων παρακολούθησης, φύλαξης και ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης που υλοποιεί, προλαμβάνοντας ή αντιμετωπίζοντας έγκαιρα καταστάσεις κρίσης στο πεδίο.

Παράλληλα, το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία αναλυτική ενημέρωση – ξενάγηση από την Δρ. Annie Rassios, Γεωλόγο του ΙΓΜΕ Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα τα πετρώματα και την ιδιαίτερη γεωλογία της περιοχής. Η συγκεκριμένη επιμόρφωση είχε στόχο την ολοκληρωμένη ανάδειξη και προβολή των μοναδικών γεωλογικών σχηματισμών της Βάλια Κάλντα, μέσω των αντίστοιχων υποδομών του Εθνικού Πάρκου, δηλώνοντας παράλληλα την στήριξη του Φορέα στην πρόταση για την δημιουργία του Γεωπάρκου Τηθύος στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, σε μια περίοδο που οι Φορείς Διαχείρισης όλης της χώρας αντιμετωπίζουν σημαντικότατα προβλήματα, θεωρεί ότι η συνεχής επιμόρφωση του προσωπικού του σε συνδυασμό με την πολυετή εμπειρία του, θα συμβάλει αποτελεσματικά στην άρτια υλοποίηση του πολυδιάστατου έργου του.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου