Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Τρίκαλα. Πρωτεύουσα του ποδηλάτου;

 
 
«Τέρμα η σπατάλη, πάτα το πετάλι»

Πρωτότυπες, πρωτοπόρες και ουσιαστικές οι δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από τον Δήμο Τρικκαίων.
 
Με πικ νικ στη λίμνη Γκιτζή στο Κεφαλόβρυσο, ποδηλατάδα και πολύ κέφι, καγιάκ, αναρρίχηση…. ποδηλατοχυμό, ερωτηματολόγια, ηλεκτρικά ποδήλατα, skate, πιτ στοπ ποδηλάτων, μπάσκετ με αμαξίδιο…οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο.


Το πρωί της Δευτέρας (19-9-2016) ξεκίνησε η ποδηλατοβόλτα με τη συμμετοχή πολιτών και ποδηλατικών συλλόγων, με εκκίνηση το Δημαρχείο Τρικάλων, ολιγόωρη στάση στη λίμνη Γκιτζή και επιστροφή. Στη λίμνη στήθηκε μια όμορφη γιορτή από τον Σύλλογο Φίλων της, με σουβλάκια, χαλβάδες, χυμούς και μουσική, ενώ η φύση απλωνόταν πανέμορφη και η βόλτα με τις βάρκες ήταν. μια μικρή απόδραση. Άλλοι Tρικαλινοί με μικρά παιδιά, που ήρθαν με το Αστικό ΚΤΕΛ δωρεάν και απόλαυσαν το πικ νικ και τη φύση μαζί με τους κατοίκους του χωριού.
 
Την ίδια ώρα, γίνονταν παράλληλες δράσεις για τα άτομα με ειδικές ανάγκες από τους εθελοντές, με κυρίαρχο το Μπάσκετ με Αμαξίδιο στην πλατεία Δεσποτικού.
 
Λίγο πιο πέρα, στον Ληθαίο και στην προβλήτα που έχει διαμορφωθεί για τη βόλτα με τις βάρκες, γίνονταν επίδειξη καγιάκ (από τη Γέφυρα Γούρνας έως τη Γέφυρα του Ασκληπιού), αλλά και αναρρίχηση κάτω από την Κεντρική Γέφυρα Τρικάλων με τη συμμετοχή του ΣΟΧΤ

Έξω από το ΙNFOPOINT της Κεντρικής Πλατείας πραγματοποιήθηκαν δράσεις με τη συμμετοχή ποδηλατικών συλλόγων καθώς και επιδείξεις αγώνων SKATE, αλλά και ποδηλατοχυμός! Δηλαδή, κάνοντας κάποιος ποδήλατο, ενεργοποιούσε μηχανισμό που έστυβε... χυμό!
 
Ξεχωριστή νότα, η επίδειξη ηλεκτρικών ποδηλάτων και σκούτερ, από Έλληνα κατασκευαστή.


πηγή: http://www.citybranding.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου