Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016

Βόλος. Διοχέτευση ανεπεξέργαστων λυμάτων στον Παγασητικό

 
 
Στον Εισαγγελέα προσέφυγε σήμερα (Σ.Μ. την Τετάρτη 14-9-2016)  το Λιμεναρχείο Βόλου, καταθέτοντας αναφορά κατά της ΔΕΥΑΜΒ για ρύπανση του Παγασητικού. Η αναφορά κατατέθηκε με αφορμή τη διοχέτευση ακατέργαστων λυμάτων στη θάλασσα, από νωρίς σήμερα το πρωί, λόγω των εργασιών αποκατάστασης βλάβης στο αντλιοστάσιο της οδού Αλαμάνας. Όπως έγινε γνωστό η υπερχείλιση των λυμάτων γίνεται από αγωγό ομβρίων που καταλήγει μεταξύ των προβλητών 1 και 2 του εμπορικού λιμένα Βόλου, δηλαδή στην περιοχή ανάμεσα από την προβλήτα του Σιλό και την προβλήτα κοντέινερ. Η ρύπανση της θάλασσας ήταν εμφανής, αφού τα νερά βάφτηκαν καφέ και έντονη δυσοσμία πλημμύρισε την περιοχή. Υπολογίζεται ότι τα λύματα κάλυψαν έκταση περίπου 150 Χ 300 μέτρα. Η επιβάρυνση θα διαπιστωθεί επισήμως από τα αποτελέσματα αναλύσεων που ζήτησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και ήδη έχουν γίνει οι σχετικές δειγματοληψίες

Από τον πρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, Απ. Γαλάτη, έγινε η ακόλουθη δήλωση: «Σχετικά με την αναφορά του Λιμεναρχείου προς την Εισαγγελία Βόλου για υπερχείλιση λύματος στη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού, διευκρινίζω ότι αυτό έγινε με βάση προγραμματισμένη και εγκεκριμένη, γι’ αυτές τις περιπτώσεις, διαδικασία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τις βλάβες στο πεπαλαιωμένο δίκτυο αποχέτευσης και εν προκειμένω στο κεντρικό αντλιοστάσιο.
 
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ως πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ και μέλος της Δημοτικής Αρχής, είμαι έτοιμος να αναλάβω τις ευθύνες, αν τυχόν κριθεί ότι υπάρχουν, προκειμένου να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου έναντι της πόλης και των πολιτών».


πηγή: https://volospelionmagnesia.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου