Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Σεμινάριο εθελοντών στην Κέρκυρα

 
 
Με δημιουργικότητα, χειμερινό ήλιο κόντρα στις προβλέψεις για κακοκαιρία και πολλά υδρόβια πουλιά ολοκληρώθηκε το σεμινάριο των IBA Caretakers στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στις Αλυκές Λευκίμμης της Κέρκυρας στις 8 και 9 Νοεμβρίου 2014. Τριάντα νέοι μάλιστα εθελοντές προστέθηκαν στο υπάρχον πανελλαδικό Δίκτυο Παρακολούθησης των Σημαντικών Περιοχών για τα Πουλιά της Ελλάδας.
 
Στο σεμινάριο που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE+ «Ασφαλή Καταφύγια για τα Άγρια πουλιά: Αλλάζοντας κοινωνικές αντιλήψεις για τη λαθροθηρία στη Β. Μεσόγειο για την προστασία της ευρωπαϊκής Βιοποικιλότητας» παλιοί και νέοι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τη μεθοδολογία των επισκέψεων, της αναγνώρισης και της παρακολούθησης των ειδών, για το θεσμικό πλαίσιο θεμάτων πολιτικής περιβάλλοντος, ενώ έγινε παρουσίαση της εκστρατείας για την αντιμετώπιση της ανοιξιάτικης λαθροθηρίας στα Ιόνια νησιά με παράλληλη προβολή του ντοκιμαντέρ «Μ’ ένα Σμπάρο δυο Τρυγόνια» για την ανοιξιάτικη λαθροθηρία στο Ιόνιο.
 
 
Οι εθελοντές πραγματοποίησαν και επισκέψεις στο πεδίο για παρατήρηση και αναγνώριση, βλέποντας και στην πράξη το πώς μπορούν να γίνουν πιο ενεργοί όταν διαπιστώνουν υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Επιπλέον ενημερώθηκαν ότι μπορούν να συνεισφέρουν στον Παγκόσμιο Άτλαντα των Πουλιών, το μεγαλύτερο εγχείρημα καταγραφής τάσεων πουλιών που υπάρχει σήμερα.
 
Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του σεμιναρίου εδώ
Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα «Ασφαλή Καταφύγια για τα Άγρια πουλιά» εδώ.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου