Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΕΒΟΛ. Αύξηση τζίρου και κερδών κατά 8%

  
ΕΒΟΛ: Αύξηση τζίρου και κερδών κατά 8%
 Θετικό φαίνεται ότι θα είναι και το 2014 για την ΕΒΟΛ, καθώς εκτιμάται, σύμφωνα με οικονομικά στοιχεία του πρώτου δεκάμηνου του 2014, ότι οδεύει προς αύξηση τζίρου και πωλήσεων σε ποσοστό 8%, ενώ από σήμερα ξεκινά τη λειτουργία της η νέα υπερσύγχρονη μονάδα του εργοστασίου, στην οποία αναμένεται να μεταφερθεί σταδιακά ο εξοπλισμός της παλιάς ομάδας και ο χώρος που θα αδειάσει θα φέρει νέους κωδικούς προϊόντων όπως ρυζόγαλο, κρέμα κλπ.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου Νικήτας Πρίντζος, που αναφέρθηκε σε νέες συνεργασίες για τα προϊόντα της ΕΒΟΛ, στο γεγονός ότι τα κέρδη θα διοχετευτούν στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, αλλά και στο κοινωνικό πρόσωπο της Βολιώτικης βιομηχανίας, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως ανέφερε και διότι ο ίδιος δεν θέλει να μιλάει γι’ αυτό.

Ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ, τόνισε ότι τα οικονομικά στοιχεία του πρώτου δεκάμηνου δείχνουν ότι εντός του 2014 θα υπάρξει αύξηση, τόσο του τζίρου όσο και των κερδών κατά 8%, κάτι που αντικατοπτρίζει την καλή και συντονισμένη δουλειά που γίνεται.

Επίσης τόνισε ότι από σήμερα ξεκίνησε τη λειτουργία της η νέα μονάδα του εργοστασίου, που ολοκληρώθηκε με κεφάλαια της εταιρίας και με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής», ύψους 6,5 εκ. €. Η δυναμικότητα της νέας πτέρυγας παραγωγής, είναι 100 τόνοι γάλακτος ανά οκτάωρο και η μεταφορά του εξοπλισμού θα γίνεται σταδιακά. Ο πρόεδρος εκτίμησε ότι η μεταφορά θα ολοκληρωθεί σε περίπου έναν μήνα και στους χώρους της παλιάς πτέρυγας, θα υπάρχει η δυνατότητα παραγωγής νέων κωδικών προϊόντων, όπως ρυζόγαλο και κρέμα.

 

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝέες συμφωνίες

Ο κ. Πρίντζος αναφέρθηκε σε νέες συμφωνίες με μεγάλες αλυσίδες σούπερ – μάρκετ της χώρας.
 
Όπως ανέφερε πρόσφατα έγινε συμφωνία με τα σούπερ – μάρκετ «Σκλαβενίτης» και από την ερχόμενη εβδομάδα τα προϊόντα της ΕΒΟΛ θα βρίσκονται σε 110 καταστήματα σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής. Αντίστοιχη συμφωνία κλείστηκε και με την αλυσίδα Carrefour – Μαρινόπουλος, για 350 καταστήματα στη Β. Ελλάδα.

Από την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να ολοκληρωθεί τρίτη συμφωνία με τα σούπερ – μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος», επίσης για τη Β. Ελλάδα.

«Στην εταιρία μας, δεν κρατάμε τα κέρδη για μας, αλλά είναι μία προσφορά υπηρεσιών στον αγροτικό κόσμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πρίντζος, ο οποίος ευχαρίστησε τους καταναλωτές για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη, αλλά και τους 125 εργαζόμενους του εργοστασίου, στους οποίους επέδωσε την πρόοδο και την ανάπτυξη του ΕΒΟΛ, τονίζοντας ότι η επιχείρηση δεν τους ξεχνά.

Ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ ξενάγησε τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης στη νέα μονάδα, στην οποία εκτελούνται εργασίες, για να δουν τη διαδικασία παραγωγής, η οποία θα λειτουργεί εντελώς αυτόματα από αίθουσα ελέγχου, στην οποία θα βρίσκεται μόλις ένας εργαζόμενους.


Το κοινωνικό πρόσωπο της ΕΒΟΛ

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού, έδωσε απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι η ΕΒΟΛ δεν συμπαραστέκεται στην κοινωνία. «Ό,τι κάνουμε τόσα χρόνια, το κάνουμε σιωπηλά», είπε χαρακτηριστικά, παραθέτοντας τα σχετικά στοιχεία.


Όπως εξήγησε, ο ίδιος δεν θέλει να μιλάει για τα θέματα αυτά, αλλά με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που συνεδρίασε χθες, έλαβε εξουσιοδότηση να το κάνει.

Σύμφωνα με τον κ. Πρίντζο, η ΕΒΟΛ καθημερινά διανέμει γάλα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου, το Ορφανοτροφείο, σε Ιδρύματα και σχολεία, ενώ πρόσφατα παρέδωσε 150 διατακτικές σε οικογένειες με οικονομικά προβλήματα που υποδείχθηκαν από την Πρόνοια.

Ακόμη, ανακοίνωσε ότι τα Χριστούγεννα θα δοθούν στο Δήμο Βόλου 500 φιάλες γάλακτος που θα διατεθούν σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες οικογένειες από την υπηρεσία, ενώ από την 1η Ιανουαρίου θα μοιράζεται γάλα στους Ιερούς Ναούς που παρέχουν φαγητό.

Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΒΟΛ αποφάσισε στην χθεσινή του συνεδρίαση να αγοράσει και να παραχωρήσει στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, για να βοηθήσει στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου