Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Αστικό περιβάλλον. Οι πεζόδρομοι αποκτούν σύντομα κανονισμό…

 
PEZODROMOS 14Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι βρίσκεται ο κανονισμός που έχουν επεξεργαστεί οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και οι υπηρεσίες του δήμου, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη λειτουργικότητα των πεζοδρόμων και να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα.

Στόχος μάλιστα είναι μέχρι το τέλος του μήνα ο Κανονισμός να κατατεθεί προς συζήτηση στη Βουλή.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που καταγράφεται μέχρι σήμερα η παράνομη κατάληψη των πεζοδρόμων από οχήματα. Σε καθημερινή βάση, η τροχαία γίνεται αποδέκτης δεκάδων διαμαρτυριών και ανάλογες είναι οι περιπτώσεις που πρέπει να παρέμβει ώστε να... συνετίσει τους οδηγούς.

Με τον κανονισμό θα δοθεί λύση στα προβλήματα των μόνιμων κατοίκων που διαθέτουν θέσεις στάθμευσης εντός των πεζοδρόμων, όπως θα ληφθεί μέριμνα και για τις περιπτώσεις εφοδιασμού των καταστημάτων, αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών κι άλλων.

Είναι βέβαιο ότι θα τεθούν και οι όροι για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων ώστε να μην είναι σε βάρος του δημόσιου χώρου και της αισθητικής.

Όπως αναφέρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον αντιδήμαρχο Νίκο Γκόλα, οι υπηρεσίες είχαν στη διάθεσή τους ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να καταγράψουν όλα τα ζητήματα που έχουν ανακύψει.

Έτσι θα κατατεθεί μία ολοκληρωμένη πρόταση για τη λειτουργία των πεζοδρόμων και των πέριξ δρόμων, η οποία έχει επεξεργαστεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου