Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

Αιτωλοακαρνανία. Περιβαλλοντικό έγκλημα στο Μπούμστο καταγγέλει τo KKE

 
 
Η «Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας» ενέκρινε μια ακόμη άδεια για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στα Ακαρνανικά όρη. Αφορά στην εγκατάσταση αιολικού σταθμού, ονομαστικής ισχύος 16 MW, στην κορυφή του Μπούμστου. Είναι η δεύτερη άδεια που ενέκρινε η «Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας» στα Ακαρνανικά όρη, που ανήκουν στη Ζώνη Ειδικής Προστασίας για την Ορνιθοπανίδα, συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των οικότοπων της Ελλάδος με αξιοσημείωτη βλάστηση και σπάνια ενδημικά φυτά και πτηνά, τα οποία φιλοξενούνται στην εν λόγω περιοχή. Είναι ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο, με πηγές και υδροφόρους ορίζοντες. Η εγκατάσταση αιολικών πάρκων στα Ακαρνανικά όρη θα δώσει και την χαριστική βολή στην ήδη δοκιμαζόμενη κτηνοτροφία που είναι και η κύρια ενασχόληση των φτωχών κατοίκων της περιοχής.
 
Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης και Νίκος Καραθανασόπουλος με ερώτησή τους στη βουλή ζητούν να μάθουν αν η συγκυβέρνηση σκοπεύει να σταματήσει την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και την καταστροφή του περιβάλλοντος στα Ακαρνανικά όρη. Στο κείμενο της ερώτησή τους αναφέρουν: «Έτσι δίνεται συνέχεια στην περιβαλλοντική καταστροφική παρέμβαση που συντελείται στην περιοχή μετά την τεράστια ιδιωτική εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, αλλάζοντας χρήση γης στο τοπικό διαμέρισμα Θυρίου του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, για το κέρδος του ιδιώτη. Αυτή εννοεί ως «ανάπτυξη» η συγκυβέρνηση επιχειρώντας ένα νέο κύκλο εκποίησης και περιβαλλοντικής καταστροφής σε ό,τι απέμεινε από την δημόσια περιουσία, την περιουσία του ελληνικού λαού, με πρόσχημα την «αποπληρωμή των δανικών», την «έξοδο από την κρίση» για την οποία ευθύνονται οι καπιταλιστές και τα κόμματά τους.
 
Η ανάπτυξη της περιοχής που ερημώνει, δεν περνά μέσα από την καταστροφή του περιβάλλοντος, της φυσιογνωμίας των Ακαρνανικών βουνών και της αλλαγής χρήσης για να κερδίσει ο επενδυτής των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), επιδοτούμενος από το χαράτσι των ΑΠΕ της λαϊκής κατανάλωσης. Οι ενεργειακές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων δεν σχετίζονται με τέτοιες ιδιωτικές επενδύσεις, αλλά με την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής που η ενέργεια δεν θα είναι εμπόρευμα και στο κέντρο της θα έχει τον εργαζόμενο άνθρωπο και τις ανάγκες του. Μπροστά στο νέο περιβαλλοντικό έγκλημα τεράστιες είναι οι ευθύνες των δημοτικών αρχών και της περιφέρειας που με την στάση τους βάζουν πλάτη να περάσει αυτή η αντιλαϊκή πολιτική. Δίκαιες λοιπόν οι διαμαρτυρίες ενάντια στην εγκατάσταση ιδιωτικών αιολικών πάρκων, και του συγκεκριμένου, που είναι στα πλαίσια της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απελευθέρωση και ιδιωτικοποίηση του ενεργειακού τομέα στη χώρα μας».

 
πηγή: http://www.agrinioculture.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου