Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ο ζωολογικός κήπος της Κοπεγχάγης σκότωσε και λιοντάρια

 
ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ, ΚΟΠΕΝΓΧΑΓΗ
 
Ευθανασία σε τέσσερα λιοντάρια, εκ των οποίων τα δύο ηλικίας μόλις 10 μηνών!                                                  

Η παγκόσμια κατακραυγή για την “εκτέλεση” της νεαρής καμηλοπάρδαλης Μάριους, πριν από λίγους μήνες δεν φαίνεται να επηρέασε τους υπευθύνους του ζωολογικού κήπου της Κοπεγχάγης. Τη Δευτέρα οδήγησε σε ευθανασία τέσσερα λιοντάρια, εκ των οποίων τα δύο ηλικίας μόλις 10 μηνών!
Σύμφωνα με τη διεύθυνση του ζωολογικού κήπου… “Λόγω της φυσικής συμπεριφοράς των λιονταριών, ο ζωολογικός κήπος αναγκάστηκε να κάνει ευθανασία στα δύο ηλικιωμένα λιοντάρια και σε δύο λιονταράκια που δεν ήταν αρκετά μεγάλα για να τα βγάλουν πέρα μόνα τους”,  εξηγώντας πως τα δύο μικρά λιονταράκια “θα σκοτώνονταν από το νέο αρσενικό μόλις του δινόταν η ευκαιρία”.
 
Τα λιοντάρια σκοτώθηκαν τη Δευτέρα, επειδή ο ζωολογικός κήπος δεν βρήκε κάποιο “σπίτι” για αυτά, εξήγησε ένας εκπρόσωπος του κήπου. Σε αντίθεση με τον Μάριους, αυτή τη φορά πάντως η εκτέλεσή τους δεν έγινε με την παρουσία κοινού.
Σε μερικές ημέρες το νέο αρσενικό λιοντάρι του κήπου θα “γνωριστεί” με τις δυο λιονταρίνες που γεννήθηκαν το 2012 και σήμερα είναι πλέον σε ηλικία αναπαραγωγής.
 
Τον περασμένο μήνα ο υπεύθυνος του κήπου, Μπενγκ Χολστ, δέχτηκε απειλές για τη ζωή του μετά την απόφαση του να σκοτωθεί η καμηλοπάρδαλη, ηλικίας μόλις 18 μηνών, να τεμαχιστεί και να δοθεί ως τροφή στα λιοντάρια, μπροστά στα μάτια των επισκεπτών του ζωολογικού κήπου.
 
Η υπόθεση σοκ σε χιλιάδες φιλόζωους σε όλον τον κόσμο, ωστόσο ο ζωολογικός κήπος στον ιστότοπό του εξήγησε ότι δεν είχε άλλη επιλογή παρά να σκοτώσει τον Μάριους πριν ενηλικιωθεί γιατί, με βάση τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζωολογικών Κήπων και Ενυδρείων, θα πρέπει να αποφεύγεται η ενδογαμία μεταξύ καμηλοπαρδάλεων.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου