Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Η χαρά του αθλητισμού και της δράσης στη φύση


Αθλητική πανδαισία την Κυριακή που μας πέρασε στην ευρύτερη περιοχή του Μουζακίου και γενικότερα στην Καρδίτσα.
 
Ο ΣΜΟΚ (Σύλλογος Μοτοσικλετιστών Καρδίτσας) μετά από έγκριση της Αθλητικής ΜΟΤΟΕ διοργάνωσε τον 1ο αγώνα του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Scramble Κεντρικής Ελλάδος 2014. Πόλος έλξης ο Δήμος Μουζακίου για τους αγώνες φέτος, με χώρο διεξαγωγής το όμορφο Φανάρι, όπου από το πρωί της Κυριακής κατέφθασαν οι αναβάτες με τις ομάδες υποστήριξης και πλήθος κόσμου για να απολαύσουν το όμορφο θέαμα.
 
Με σύμμαχο τον καιρό και με την βοήθεια της φοβερής φυσικής πίστας οι αναβάτες με τρελή διάθεση χάρισαν πολύ όμορφο θέαμα σε όλους εμάς που σαν θεατές παρακολουθήσαμε τον αγώνα. Αξιοσημείωτο είναι ότι ανάμεσα στους θεατές βρισκόταν παρά πολλά παιδιά και οικογένειες που δίνει εξαιρετικές ελπίδες για την διάδοση του αθλήματος.
 
Νικητές ανά κατηγορία:

CHAMPION
: Μπάκας Δημήτριος ΛΕΔΗΠΑS1: Ρίζος Γεώργιος ΛΕΜΑΦΟS2: Μπέμπης Απόστολος ΜΟΤΟΛΕΒSENIOR: Μαργαρίτης Ελευθέριος ΜΟΤΟΛΕΒ
 
Φεύγοντας από τον αγώνα και κατευθυνόμενος προς το Μουζάκι ο ουρανός γέμισε από χρώματα. Μια ομάδα ανεμοπτεριστών από όλη τη Θεσσαλία, περίπου είκοσι αθλητές με ορμητήριο την πίστα που βρίσκεται στον Ελληνόπυργο, απογειώθηκαν και γέμισαν τον ουρανό με χρώμα προσφέροντας θέαμα και αναμνήσεις καθώς ο χώρος προσγείωσης ήταν το Μαυρομμάτι. Χωριό στο οποίο γεννήθηκε και έζησε ο Κώστας Κατσόγιαννος
Ο ιπτάμενος αγρότης, όπως τον αποκαλούσαν, δυστυχώς σε μια πτήση ρουτίνας το 1986 στο Μαυρομμάτι, έχασε τη ζωή του και πέρασε στην ιστορία αφήνοντας τεράστια παρακαταθήκη στο χωριό και στους αθλητές που τον διαδέχτηκαν σε όλη την Ελλάδα.
 
Μετά το Μαυρομμάτι και λόγω του πολύ καλού καιρού ανέβηκα το δρόμο για την Πορτή και πήγα στο αναρριχητικό πεδίο της Πορτής. Αθλητές κατά βάση από τα Τρίκαλα κάνανε αναρρίχηση σε μερικές από τις πάνω από εκατό διαδρομές του πεδίου. Μιλώντας μαζί τους μου ανέλυσαν τις ιδιαιτερότητες του πεδίου που το κατατάσσουν σε ένα από τα καλύτερα πανευρωπαϊκά. Αυτό φαίνεται και από τις επισκέψεις που δέχεται από αθλητές από όλη την Ευρώπη.
 
Με τόσο αθλητισμό στη μέρα μου θα ήταν μεγάλη παράλειψη εάν δεν ασχολούμουνα και εγώ με την μεγάλη μου αγάπη το ποδήλατο. Με μια παρέα φίλων πήραμε τα ποδήλατα και από το Μουζάκι ακολουθήσαμε μια εκπληκτική διαδρομή με χωματόδρομο και μονοπάτια μέσα από δέντρα, που «ξυπνάνε» από το χειμώνα. Μας χάρισαν απίστευτα χρώματα σε όλες τις αποχρώσεις του πράσινου και απίθανα αρώματα. Ανεβήκαμε μέχρι την περιοχή «κλήματα» και αφού αναζωογονηθήκαμε με το νερό από την ομώνυμη πηγή, κατευθυνθήκαμε προς την Πορτή. Τοπίο και θέα εκπληκτική, φύση στα καλύτερα της και διανύοντας 22 χλμ κάνουμε κατάβαση ανάμεσα σε βράχους και δέντρα με κατεύθυνση το Μουζάκι.
 
Λίγο πριν φτάσω στο σπίτι μου πέρασα με το ποδήλατο μου από την οδό «ΥΓΕΙΑΣ» στο Μουζάκι, για όσους δεν κατάλαβαν μιλώ για τον δρόμο από την παλιά γέφυρα προς τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ παραπλεύρως του ποταμού Πάμισσου (Μπλιούρης) και προς τα έργα εκτροπής του Αχελώου.
Ο αθλητισμός και η φύση στο Μουζάκι τελικά δεν έχουν τέλος. Άνθρωποι όλων των ηλικιών βλέποντας τα τεράστια οφέλη της άσκησης επιδίδονται σε βάδισμα και τρέξιμο δίνοντας μου το δικαίωμα να βαφτίσω τη διαδρομή σε οδό «ΥΓΕΙΑΣ».
 
Γεμάτος από αθλητισμό και δράση όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε επέστρεψα στο σπίτι μου, με την ελπίδα όλο και περισσότεροι άνθρωποι να επισκέπτονται την περιοχή μου και να ζουν τις απίστευτες ομορφιές της.
 
Ηλίας Γκαραβέλας
Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου
Μουζακίου
 
πηγή: http://www.karditsanews.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου