Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Ηλεία. Γιατί βολτάρουν την άμμο των Θινών στα χωριά;...

 
fortigo
 
Πάρτι με την άμμο στις θίνες Βαρθολομιού. Φορτηγά μεταφέρουν προς άγνωστους προορισμούς εκατοντάδες τόνους πανάκριβου υλικού από το παρθένο δάσος των Θινών Βαρθολομιού. Η μεταφορά γίνεται με αφορμή έργο διάνοιξης αντιπυρικής ζώνης που εκπονεί εντός του δάσους ο δήμος Πηνειού.
 
Την Πέμπτη το πρωί ομάδα πολιτών μπλόκαρε εντός του δάσους των Θινών φορτηγό φορτωμένο με άμμο. Στο σημείο δεν υπήρχε ούτε εκπρόσωπος του δήμου Πηνειού, ούτε και του δασαρχείου Αμαλιάδας. Ο πρώην αντινομάρχης και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Μαρινοπούλου, Σάκης Γιατράς, που ήταν παρών στο περιστατικό ανέφερε στο IONION FM, ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για απομάκρυνση της άμμου προς άγνωστους προορισμούς. Κατά το περιστατικό της Πέμπτης και παρότι κλήθηκε η αστυνομία Βαρθολομιού δεν υπήρξε άμεση ανταπόκριση και τελικά μετά από αρκετή ώρα κατέφθασε περιπολικό από την Αμαλιάδα. Ο κ. Γιατράς τόνισε ότι από το σημείο λείπουν τουλάχιστον 200 καρότσες φορτηγού με άμμο και αν υπολογιστεί κόστος 500 ευρώ σε κάθε μια, προκύπτει τεράστιο οικονομικό όφελος σε όποιον την διαχειρίζεται. Ο πρώην αντιδήμαρχος Βαρθολομιού Άγγελος Μπράτης έκανε λόγο για άγριο πάρτι συμφερόντων και αναρωτήθηκε για ποιο λόγο ο δήμος Πηνειού δεν κάνει ανεπόθεση της άμμου σε κοντινά οικόπεδα ιδιοκτησίας του, όπως πχ σε έκταση δίπλα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο Βαρθολομιού. Ο κ. Μπράτης κατήγγειλε ακόμα ότι παραμονή της 25ης Μαρτίου μπλόκαρε φορτηγό με άμμο από τις Θίνες, που κατευθυνόταν προς το Νεοχώρι και κατά δήλωση του οδηγού μετέφερε το φορτίο στο βιολογικό καθαρισμό Λεχαινών. Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κολόκας έκανε λόγο για πολύ σοβαρό ζήτημα που μυρίζει σκάνδαλο. Στην Πρωινή Περίπολο παρενέβη και ο δασάρχης Αμαλιάδας, Λυκούργος Πολυχρονόπουλος, σημειώνοντας ότι υπεύθυνος για την επίβλεψη μεταφοράς της άμμου κατά την εκτέλεση του έργου της αντιπυρικής ζώνης στο δάσος των Θινών είναι ο δήμος Πηνειού. Παράλληλα ανέφερε ότι ο δήμος μόλις χθες και παρότι οι εργασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετές μέρες ενημέρωσε το δασαρχείο για τις θέσεις μεταφοράς της άμμου. Σύμφωνα με το έγγραφο του δήμου Πηνειού η άμμμος μεταφέρεται στο ακίνητο Αγά – Λιβάδι και στην χωματερή Βαρθολομιού, στα Καβάσιλα πλησίον του γηπέδου και στο Τραγανό, πλησίον κεντρικής οδού.
 
Σύμφωνα με την μελέτη περιβαλλοντικών όρων κατά την δημιουργία της αντιπυρικής ζώνης θα μεταφερθούν 22.000 κυβικά άμμου στα οικόπεδα του δήμου, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να πωληθούν και η διαχείριση τους θα γίνει από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.
 

πηγή: ionionfm.gr , http://www.ilialive.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου