Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ακούσματα της βροχής

 
1
 
Ψες, όλη νύκτα, η βροχή μεγαλουργούσε μέσα σ΄ ένα γαλήνιο ασφυκτικά, γεμάτο ουρανούς,  παραδεισένιο όνειρο. Τούτη η νύκτα ξύπνησε θύμησες μυθικής εποχής, τότε που μετρούσαμε στάλα-στάλα τη βροχή και μουσκεμένοι καθόμασταν κοντά στο τζάκι και προσροφούσαμε ανέμελα τη θαλπωρή του σήμερα. Τότε που η βροχή σαν ροδόσταγμα ζύμωνε τα όνειρά μας.  Ευτυχώς που οι θύμησες ακόμη δεν απομυθοποιήθηκαν στο μακρύ διάβα της σκληρής ζωής και συνεχίζουμε να αντλούμε σοφία, παρηγοριά, ελπίδα.
 
image
  
Έτσι ξαφνικά και πολύ απλά η βροχή έκανε το θαύμα της. Ένα θαύμα που μπορεί να περιμένεις χρόνια να το αντιληφθείς, να το αξιοποιήσεις  και να σε ξυπνήσει από την κακομοιριά, την κατήφεια και τον ψυχαναγκαστικό οδυρμό.
 
Η μαγεία μιας νύκτας με βροχή αποτελεί βάλσαμο για όλους εκείνους που ξέρουν την τέχνη να αφουγκράζονται τις στάλες, να ταξιδεύουν στις μουσικές χορδές της, να διανοίγουν την ψυχή τους στο άγγιγμά της και να ξεμακραίνουν από τα επιγραμματικά και ψευδεπίγραφα τερτίπια της καθημερινότητας. Σημασία έχει να ξέρεις να μιλάς με τη βροχή. Τότε αποθηκεύεις μέσα σου ένα κόκκο σινάπεως, δύναμης και ελπίδας, που έχει την ικανότητα να μετακινεί τα προσωπικά σου δύσβατα όρη που παρεμβάλλονται στην πορεία προς την Ιθάκη σου.
 
3
 
Ψες απομακρύνθηκαν τα όρη και σμίκρυνε η απόσταση προς την Ιθάκη και η βροχή υποσχέθηκε να ξανάλθει όταν τα σκιάχτρα με τις βαρύγδουπες φωνές απειλήσουν να κλείσουν ξανά το δρόμο. Και η πορεία στον προσωπικό δρόμο χωρίς βροχή απογίνεται χάος απροσμέτρητο, με χιλιάδες μέλισσες να ψάχνουν οδοιπόρους για να δωρίσουν το κεντρί τους. Να απομυζήσουν τη δύναμη και να υποκλέψουν τον κόκκο σινάπεως, εκμεταλλευόμενες την αδιαφορία και την αμάθεια των ανθρώπων εκείνων που επιμένουν να κρατούν στο διάβα τους ομπρέλες.  Η βροχή μέσα στο απόλυτο της ελευθερίας της, πάντα θα έχει τη μοναδικότητα και ικανότητα να βασιλεύει και να κυριαρχεί χωρίς προσδιορισμούς και χωρίς συμβιβασμούς. Κανείς δεν μπορεί να κλέψει τη δύναμή της. Η βροχή είναι πάντα εκεί και από εμάς εξαρτάται να πιούμε στάλα-στάλα τη θαλπωρή της και να κοινωνήσουμε μετά φόβου και συνειδήσεως την αγάπη από το δισκοπότηρο των ακουσμάτων της.
 
Αν θέλεις ονόμασε τη βροχή και δώσε της το όνομα. Δύναμη, Ελπίδα, Παρηγοριά, Ουτοπία, Βάλσαμο, Σοφία, Συνείδηση, Θεός.

πηγή:
http://yetos.wordpress.com/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου