Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Πίνεις γάλα γαϊδούρας;

 
Πίνεις γάλα γαϊδούρας;

Γάλα γαϊδούρας θα μπορούν να πίνουν οι Έλληνες καταναλωτές, αφού το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης δημοσίευσε στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» τη σχετική απόφαση. Στη διάταξη αυτή καθορίζονται οι προϋποθέσεις, αλλά και οι όροι που πρέπει να ακολουθούνται για την παραγωγή, την επεξεργασία και τη διάθεση γάλακτος ιπποειδών, δημιουργώντας έτσι το πλαίσιο για τη νέα αυτή αγορά, που θα φέρει νέα κέρδη.

Κατά την απόφαση, το γάλα θα περνά από θερμική επεξεργασία, με αποτέλεσμα ισοδύναμο τουλάχιστον με αυτό της παστερίωσης. Πάνω στις συσκευασίες των προϊόντων θα πρέπει να αναγράφονται οι ενδείξεις «Γάλα όνου», ή «Γάλα γαϊδούρας», ή «Γαϊδουρίσιο γάλα» ή «Γάλα φοράδας».

Οι τιμές, από τις φάρμες εκτροφής που υπάρχουν στη χώρα μας, κυμαίνονται από 20 έως 25 ευρώ το κιλό (χονδρική τιμή) κυρίως για την παραγωγή καλλυντικών. Οι ειδικοί θεωρούν ότι το γάλα γαϊδούρας θεωρείται προϊόν με υψηλή διατροφική αξία. Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει ότι αυτό το γάλα είναι καλύτερο ποιοτικά από το αγελαδινό και είναι ό,τι πιο κοντά στο γάλα της μητέρας.


πηγή: http://www.pierialife.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου