Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ποδηλατική Απο-Δραση Πιερίας. Επιτέλους μπαίνουν μπάρες στον επικίνδυνο παράδρομο

 
 
Ένα χρόνιο αίτημα του συλλόγου

Μετά από χρόνιο αίτημα των ποδηλατών και του Συλλόγου μας και κατόπιν των επανειλημμένων υποδείξεων από την Τροχαία Κατερίνης, φαίνεται ότι επιτέλους έφτασε η ώρα να κλείσει με πλευρικές μπάρες ο δρόμος προς την Παραλία και να διαχωριστεί έτσι από τον παράδρομο, με τον οποίο τα τελευταία χρόνια είχαν ουσιαστικά ενωθεί.

Από το περασμένο καλοκαίρι η Ποδηλατική Από-Δραση παρακολουθεί στενά το θέμα και συμμετείχε σε σύσκεψη αρμοδίων στην Αντιπεριφέρεια Πιερίας. Εκεί μας δόθηκε η διαβεβαίωση από τις Τεχνικές υπηρεσίες ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σύντομα. Μετά από καθυστέρηση αρκετών μηνών βλέπουμε επιτέλους ότι έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος του έργου κι έχει προχωρήσει σε κάποια έργα σήμανσης της οδού, ενόψει της τοποθέτησης της πλευρικής μπάρας. Όπως μας διαβεβαίωσε ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας, εντός του Μαρτίου το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί.

Δεν μπορούμε παρά να χαρακτηρίσουμε ως θετική εξέλιξη το έργο από πλευράς Αντιπεριφέρειας. Μένει τώρα να δούμε και τη θέση του Δήμου Κατερίνης ως προς τη μελλοντική λειτουργία του παράδρομου. Αν δηλαδή θα προχωρήσει σε κάποια μονοδρόμηση ή στη χάραξη κάποιου πεζόδρομου-ποδηλατόδρομου, ώστε πεζοί και ποδηλάτες να κινούνται με ασφάλεια πλέον και να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα στον πολύπαθο αυτό δρόμο.

Ο Σύλλογος Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας διαβεβαιώνει τους ποδηλάτες της πόλης μας ότι θα είναι πάντα παρών στην πορεία του έργου και δε θα επιτρέψουμε ποτέ ξανά η πλευρική μπάρα να γίνει διάτρητη από επίσημες και ανεπίσημες εξόδους αυτοκινήτων από τον κεντρικό δρόμο προς τον παράδρομο.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου