Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Λέσβος. Μεγάλη προσέλευση κόσμου στην ημερίδα με θέμα την «Επιχειρηματική Σαλιγκαροτροφία»

 
saligkarotrofeia 
 
Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Λέσβου, η ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, με θέμα την «Επιχειρηματική Σαλιγκαροτροφία». Εισηγητές της ημερίδας ήταν ο Αβραάμ Νικολαΐδης, γεωπόνος ειδικός στην εκτροφή των σαλιγκαριών και ο γεωπόνος Λαγουτάρης Γεώργιος, υπάλληλος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας.
 
Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν θέματα που αφορούν στην ανάλυση της αγοράς για τα σαλιγκάρια και ειδικότερα στα Εκτατικά και Εντατικά συστήματα εκτροφής του. Ο κ. Νικολαϊδης, μίλησε διεξοδικά για την εκτροφή σαλιγκαριών και γενικά για την όλη αγορά που δημιουργείται γύρω από αυτά στην Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας, έδωσε συγκεκριμένες πληροφορίες γύρω από την κατανάλωσή τους και ενημέρωσε από τα πιο απλά που αφορούν στο βιολογικό κύκλο ζωής τους, στις απαιτήσεις διατροφής τους, έως και στα είδη τους που χαρακτηρίζονται ως εμπορεύσιμα.
Δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες για τον οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με την εκτροφή του είδους, ο κ. Νικολαϊδης εξήγησε την διαφοροποίηση της εντατικής εκτροφής με τα κλειστά Δικτυοκήπια αλλά και την Εκτατική.
 
Από την πλευρά του ο γεωπόνος κ. Λαγουτάτης, μίλησε για τους τρόπους που μπορεί κανείς να εξασφαλίσει αδειοδοτήσεις για την εγκατάσταση σαλιγκαροτροφείου αλλά και τις δυνατότητες που ενθαρρύνουν την ενασχόληση με τα σαλιγκάρια μέσω προγραμμάτων.
 
Στην ημερίδα συμμετείχε πλήθος κόσμου από τον αγροτικό και τον επιχειρηματικό κόσμο. 

 
πηγή: http://www.lesvosnews.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου