Στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου, στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, στην «καρδιά της παραγωγής των κρασιών των Ηνωμένων πολιτειών» πραγματοποιήθηκε διεθνής διαγωνισμός οινογνωσίας από τον οργανισμό Sommelier Challenge IV, για κρασιά που εισάγονται και κυκλοφορούν στις ΗΠΑ.
Στο διαγωνισμό όπου συμμετείχαν περίπου 2.000 κρασιά από όλο τον κόσμο, διακρίθηκαν και 8 ελληνικά.
Μεταξύ αυτών διακρίθηκαν δύο κρασιά της επιχείρησης Οινοφόρος Μεγαλοχωρίου. Το «Δάφνης και Χλόη, Ξηρό Κόκκινο 2010» που έλαβε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία του, και το «Δάφνης και Χλόη, Ξηρό Λευκό 2011» που έλαβε το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία του.
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό έγινε στο πλαίσιο της επίσημης κυκλοφορίας των παραπάνω ετικετών στην Αμερική από τις εξαγωγές που έχει ξεκινήσει η επιχείρηση.
«Με το αποτέλεσμα αυτό επιβραβεύεται η προσπάθεια των τελευταίων ετών από τον Οινοφόρο Μεγαλοχωρίου για την δημιουργία ποιοτικού τοπικού οίνου με άρτιες προδιαγραφές, ενώ αναδεικνύονται και οι τοπικές ποικιλίες της Λέσβου «γκντούρα, βάψα, φωκιανό, ρικαρά, μοσχάτο, καλλονιάτικο», με την μεγάλη ιστορία τους από την αρχαιότητα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.
Ας σημειωθεί ότι οι παραπάνω διακρίσεις δείχνουν ότι τοπικές ποικιλίες κρασοστάφυλων της Λέσβου μπορούν να διακριθούν σε διεθνές επίπεδο ακόμη κι όταν συναγωνίζονται κρασιά από τις γνωστότερες Γαλλικές ποικιλίες όπως είναι το syrah, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot κ.α.
Στο διαγωνισμό όπου συμμετείχαν περίπου 2.000 κρασιά από όλο τον κόσμο, διακρίθηκαν και 8 ελληνικά.
Μεταξύ αυτών διακρίθηκαν δύο κρασιά της επιχείρησης Οινοφόρος Μεγαλοχωρίου. Το «Δάφνης και Χλόη, Ξηρό Κόκκινο 2010» που έλαβε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία του, και το «Δάφνης και Χλόη, Ξηρό Λευκό 2011» που έλαβε το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία του.
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό έγινε στο πλαίσιο της επίσημης κυκλοφορίας των παραπάνω ετικετών στην Αμερική από τις εξαγωγές που έχει ξεκινήσει η επιχείρηση.
«Με το αποτέλεσμα αυτό επιβραβεύεται η προσπάθεια των τελευταίων ετών από τον Οινοφόρο Μεγαλοχωρίου για την δημιουργία ποιοτικού τοπικού οίνου με άρτιες προδιαγραφές, ενώ αναδεικνύονται και οι τοπικές ποικιλίες της Λέσβου «γκντούρα, βάψα, φωκιανό, ρικαρά, μοσχάτο, καλλονιάτικο», με την μεγάλη ιστορία τους από την αρχαιότητα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.
Ας σημειωθεί ότι οι παραπάνω διακρίσεις δείχνουν ότι τοπικές ποικιλίες κρασοστάφυλων της Λέσβου μπορούν να διακριθούν σε διεθνές επίπεδο ακόμη κι όταν συναγωνίζονται κρασιά από τις γνωστότερες Γαλλικές ποικιλίες όπως είναι το syrah, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot κ.α.
Λευκή οινοποίηση από ερυθρωπά σταφύλια
Φτιαγμένο από τις ποικιλίες Μανδηλαριά (Γκντούρα), Φωκιανό (Ρικαρά), Μοσχάτο και Καλλονιάτικο. Συνοδεύει ψάρια, θαλασσινά, ριζότο και πιάτα με λεμονάτες σαλάτες. | Βαθυκόκκινο χρώμα με νότες μικρών κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών με μακρά επίγευση. Φτιαγμένο από τις ποικιλίες Μανδηλαριά (Γκντούρα) και Φωκιανό (Ρικαρά). Απολαύστε το με γευστικούς συνδυασμούς από κόκκινα κρεατικά, κυνήγι και καπνιστά τυριά. |
πηγή: http://www.olivenews.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου