Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Γιορτή Βιολογικής Γεωργίας στο Αρίστεινο Αλεξανδρούπολης

 
 
Όπως κάθε φθινόπωρο και για 9η συνεχή χρονιά, διοργανώνεται και φέτος η Γιορτή Βιολογικής Γεωργίας στο Αρίστεινο Αλεξανδρούπολης, η οποία αποσκοπεί στην ευρύτερη διάδοση της βιοκαλλιέργειας και της κατανάλωσης βιολογικών προϊόντων.Η καλλιέργεια βιολογικών προϊόντων είναι πλέον διαδεδομένη παντού στην Ελλάδα. Υπάρχουν αρκετά καταστήματα με βιολογικά προϊόντα και στη Θράκη. Ωστόσο, μένουν ακόμα πολλά ερωτήματα να απαντηθούν σε τεχνικά θέματα καλλιέργειας καθώς και στο σωστό τρόπο κατανάλωσης των προϊόντων αυτών. Αρκετοί συμπολίτες μας δεν γνωρίζουν τους βιοκαλλιεργητές της περιοχής και τα προϊόντα τους.

Γι’ αυτούς τους λόγους, η 9η Γιορτή Βιολογικής Γεωργίας συνδυάζει φέτος μια ημερίδα για τη φυτοπροστασία στις βιολογικές καλλιέργειες και ένα πρακτικό σεμινάριο για παραδοσιακές τεχνικές παρασκευής ψωμιού, πίτας, λαλαγγίτας και φυσικά τη γιορτή με ομιλίες για τη διατροφή, την πώληση βιολογικών και χειροποίητων προϊόντων, φαγητό και μουσική.

H Περιφερειακή Ενότητα Έβρου (Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής) μαζί με την Ομάδα Φίλων Βιολογικής Γεωργίας Θράκης προετοιμάζουν με πολύ μεράκι, εθελοντική εργασία και προσφορές βιοκαλλιεργητών από την περιοχή του Έβρου και της Ροδόπης, δυο εκδηλώσεις γεμάτες με ποικίλες συγκινήσεις για όλες τις αισθήσεις.


ΗΜΕΡΙΔΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 29/09/2012

Βιολογική Γεωργία – Αντιμετώπιση προβλημάτων Φυτοπροστασίας

18:45 – Χαιρετισμός επισήμων

19.00 – Ομιλία με θέμα: «Η αντιμετώπιση παθογόνων εδάφους με μεθόδους που επιτρέπονται στη Βιολογική Γεωργία», εισηγητής: κ. Γραβάνης Φώτιος (Κοσμήτορας Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Έρευνας Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, Κύπρος).

20.00 – Ομιλία με θέμα: «Βιολογική καταπολέμηση φυτοφάγων εντόμων σε λαχανοκομικά», Εισηγητής: κ. Σκεντερίδης Παύλος (Γεωπόνος – Εντομολόγος, Θεσσαλονίκη)


ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Ακολουθεί μπουφές
Χώρος ημερίδας: ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»
ΑΝΘΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

 


ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ – ΣΑΒΒΑΤΟ 6/10/2012
«Φτιάχνουμε ψωμί, πίτες και λαλαγγίτες όπως παλιά»

Για να συνδεθούμε πάλι με την παράδοσή μας, η Ομάδα Φίλων Βιολογικής Γεωργίας προσφέρει ένα σεμινάριο 5 ωρών στους συμπολίτες μας όπου:
  • Ζυμώνουμε ψωμί
  • Ανοίγουμε φύλλο και γεμίζουμε πίτες
  • Φτιάχνουμε λαλαγγίτες σε πέτρινο σατς επάνω σε φωτιά από ξύλα

Το ψήσιμο ψωμιού και πίτας γίνεται σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο.

Τα υλικά διατίθενται από την Ομάδα και τα προϊόντα
καταναλώνονται στο μπουφέ το ίδιο βράδυ.

Εφόσον οι θέσεις για το σεμινάριο είναι περιορισμένες, πρέπει να υποβάλλεται γραπτή δήλωση ενδιαφέροντος. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Ο κάθε εκπαιδευόμενος πρέπει να φέρει πλάστη, σοφρά (ή ξύλινη τάβλα), λεκάνη, πετσέτα κουζίνας και ταψί (κατά προτίμηση στρογγυλό μέχρι 50 cm διάμετρος).


ΕΝΑΡΞΗ: 9.00 το πρωί
Τηλ. Επικοινωνίας: Ζωή Σκαρλάτου 6979432784 begin_of_the_skype_highlighting 6979432784 end_of_the_skype_highlighting
Χώρος σεμιναρίου: ΚΤΗΜΑ «ΠΑΜΦΟΡΟΣ ΓΑΙΑ» ΖΩΗ ΣΚΑΡΛΑΤΟΥ
ΑΡΙΣΤΕΙΝΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ


ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ 6/10/2012
Ομιλίες για τη Διατροφή

18.00 – Ομιλία με θέμα: «Διατροφή και Γυναίκα» με εισηγητή τον κ. Σπαθόπουλο Ιωάννη, Γυναικολόγο

19.00 – Ομιλία με θέμα: «Διατροφή, περιβάλλον και άσκηση», με εισηγητή τον κ. Παπαπαντελή Νικήτα, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής.

20.00 – Ομιλία με θέμα: «Ενεργειακή Διατροφή – Βοτανοθεραπεία» από την Ομάδα Ενεργειακής Διατροφής και Βοτανοθεραπείας Αλεξανδρούπολης, με εισηγητές τους Γιώτα Βενετάκη, Κούλα Καρυώτου και Κατερίνα Παπαντώνη.

Μετά από κάθε ομιλία ακολουθεί συζήτηση.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Από τις 17.30 – Πώληση Βιολογικών Προϊόντων και Χειροτεχνημάτων
Από τις 21.00 – Χορτοφαγικός μπουφές προσφορά της Ομάδας Φίλων Βιοκαλλιεργητών με Ζωντανή Μουσική

Χώρος Οικογιορτής: ΚΤΗΜΑ «ΠΑΜΦΟΡΟΣ ΓΑΙΑ» ΖΩΗ ΣΚΑΡΛΑΤΟΥ
ΑΡΙΣΤΕΙΝΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ


          Χάρτης Πρόσβασης για 9η Γιορτή Βιολογικής Γεωργίας



 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου