Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Στην Κρήτη για να υπογράψουν συμβόλαια Ρώσοι επιχειρηματίες


 
Μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να μπουν δυναμικά στη μεγάλη αγορά της Ρωσίας τα κρητικά προϊόντα του πρωτογενούς τομέα, αποτελεί η έλευση στην Κρήτη μιας πολυμελούς ρώσικης αποστολής από υψηλόβαθμα στελέχη των μεγαλύτερων δικτύων πώλησης (εκπροσωπούν συνολικά 549 σημεία) και των μεγαλύτερων αλυσίδων σούπερ μάρκετ της χώρας (ανάμεσα στα οποία και δύο Cash and Cary), ύστερα από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης, στα πλαίσια των προσπαθειών ανάπτυξης της εξαγωγικής δραστηριότητας των επιχειρηματιών του νησιού.

Η προεργασία που έχει προηγηθεί από πλευράς Περιφέρειας Κρήτης με τους Ρώσους επιχειρηματίες με εκατέρωθεν επισκέψεις, πέρα από τις επαφές που θα γίνουν, αναμένεται να οδηγήσει και στην υπογραφή συμβολαίων ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μέσα από τις B2B συναντήσεις που θ’ ακολουθήσουν μεταξύ Ρώσων και Κρητών επιχειρηματιών, ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή και νέων συμβολαίων, που θα φέρουν την Κρήτη σε προνομιακή θέση στην αχανή αγορά της Ρωσίας.

Οι συναντήσεις Ρώσων και Κρητών επιχειρηματιών, έρχονται σαν συνέχεια των εξωστρεφών ενεργειών της Περιφέρειας Κρήτης, όπως ήταν η επιτυχής διοργάνωση του πρόσφατου Ελληνοουκρανικού Φόρουμ, στην Αγία Πελαγία, στο οποίο και συμμετείχαν 100 επιχειρηματίες από την Ουκρανία, ενώ ο αριθμός των εκθετών Κρητικών προϊόντων ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, οι αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων και οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες προωθούν την εξωστρέφεια της Κρήτης με στοχευμένες ενέργειες, η ευδοκίμηση των οποίων θα έχει πολλαπλά οφέλη για το νησί. Η Περιφέρεια Κρήτης απευθύνει ανοικτή πρόσκληση στους Κρήτες εξαγωγείς και παραγωγούς να συμμετάσχουν στις συναντήσεις με τους Ρώσους εκπροσώπους των εταιριών.

Ο χώρος των συναντήσεων θα είναι το ξενοδοχείο Amirandes Grecotel Exclusive Resort στις Γούβες- Ηρακλείου, αίθουσα Amirandes Ballroom, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου και την Τρίτη 2 Οκτωβρίου και ώρες από τις 10 το πρωί , μέχρι και τις 6 το απόγευμα.

Σύμφωνα με τη θεματική αντιπεριφερειάρχη Θεανώ Βρέντζου –Σκορδαλάκη «Η συγκεκριμένη επιχειρηματική αποστολή έχει ιδιαίτερη σημασία και αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση στοχευμένης ενέργειας, καθώς πρόκειται να υπογραφούν συμβόλαια ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ με ντόπιους επιχειρηματίες. Η υπογραφή μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς δουλέψαμε και μοχθήσαμε για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, αλλά και ν’ ανοίξουμε δρόμους για την υπογραφή και νέων συμφωνιών.»

Με δεδομένη τη χρονική πίεση μέχρι την ημέρα των συναντήσεων, η Περιφέρεια Κρήτης παρακαλεί όπως αποσταλούν οι επιβεβαιώσεις για συμμετοχή, το συντομότερο δυνατό και σε κάθε περίπτωση το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Σεπτεμβρίου στα e-mail: theanobs@pkr.gov.gr και theanobs@gmail.com

Επιπλέον θα χρειαστούν, τα στοιχεία της επιχείρησης (επωνυμία, προϊόντα, διεύθυνση, τηλέφωνο, fax, email, κτλ) καθώς και το όνομα του εκπροσώπου που θα λάβει μέρος.

Η Περιφέρεια Κρήτης, θα έχει εξασφαλίσει ικανό αριθμό μεταφραστών και για τις 2 ημέρες, ωστόσο, για την καλύτερη εκπροσώπηση της επιχείρησης, θα ήταν προτιμότερο, ο εκπρόσωπος να μιλάει Αγγλικά ή Ρώσικα.

Εάν υπάρχουν σημεία που χρήζουν διευκρίνησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας και Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη, στα τηλέφωνα 2813 400224-225 και στο email theanobs@pkr.gov.gr

Κατά την πραγματοποίηση των B2B συναντήσεων, οι Κρητικές επιχειρήσεις καλούνται να προσκομίσουν, υλικό marketing, prospectus και δείγματα των προϊόντων τους, για να εξασφαλίσουν, περισσότερες πιθανότητες για συνεργασία. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ρώσικης αποστολής τα προϊόντα για τα οποία ενδιαφέρονται οι Ρώσοι, είναι τα εξής : Λάδι, Ελιές, Κρασί, Νωπά Προϊόντα (λαχανικά και φρούτα), Μέλι – Παστέλια, Μπαχαρικά και Βότανα.

Η Περιφέρεια Κρήτης επισημαίνει τις παραμέτρους επιτυχίας σε τέτοιου τύπου διοργανώσεις (roadshows), που είναι:

1. Πρέπει να διαθέτουν προϊόντα με ξενόγλωσσες ετικέτες (τουλάχιστον αγγλικά)
2. Πιστοποίηση κατά ISO 22000 (HACCP).
3. Τυχόν ύπαρξη βραβείων σε διεθνείς εκθέσεις θα ληφθούν υπόψη
4. Προϊόντα βιολογικά, ΠΓΕ, ΠΟΠ θα προτιμηθούν
5. Ο βαθμός εξωστρέφειας, η εξαγωγική δραστηριότητα και η καινοτομία των προϊόντων θα ληφθεί υπόψη
6. Επιπρόσθετα διεθνή πιστοποιητικά, π.χ IFAS, BRC,κλπ, θα ληφθούν υπόψη για την επιλογή

Συνολικά στην αποστολή, θα συμμετέχουν 23 υψηλόβαθμα στελέχη, μερικών από τις πιο δυναμικές και κερδοφόρες επιχειρήσεις της Ρωσίας (decision makers).


Οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων είναι οι κάτωθι :


1. Κουζνέτσοβα Ναταλία – Διευθύντρια του δικτύου Seven, με πάνω από 50 σούπερ – μάρκετ (μεγαλύτερη αλυσίδα) στο Νιζνι Νοβγκοροντ.
2. Γκολοβάνοβα Μαρίνα – Διευθύντρια για οινοπνευματώδη, Cash&Сarry - food, elite alcohol.
3. Ποπόφ Διονύσης – Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Dionyssos Imports, με έδρα τη Μόσχα.
4. Νογκοβίτσινα Λουντμίλα – Διευθύντρια του δικτύου Vivat, ενός από τα μεγαλύτερα δίκτυα πώλησης στην Περιφέρεια Καμα. Σούπερ –μάρκετ της εταιρείας βρίσκονται στην περιοχή του Περμ, όπως και στις μεγάλες πόλεις του Περμ όπως είναι Μπερέζνικι, Λίσβα, Τσερνούσκα, Ντομπριάνκα, Τσαϊκόφσκι.
5. Μάσλοβα Οξάνα – Διευθύντρια του δικτύου σούπερ – μάρκετ Orange, με 32 σούπερ – μάρκετ στο Βόρονετς και στα περίχωρα, 65 στην περιφέρεια Οριόλ, 25 στο Λίπτσεκ, 7 στο Τάμποφ και τα περίχωρα και 4 στο Κουρτς και τα περίχωρα.
6. Ζαφιριάν Γκαλίνα – Διευθύντρια του δικτύου Kovcheg με δύο μεγάλα σούπερ – μάρκετ στην πόλη Ιβάντιβκα.
7. Χατστατούροβα Μαργαρίτα – Διευθύντρια του δικτύου Bolshaya Medveditca, με δύο μεγάλα σούπερ – μάρκετ στο Κορολεβ, στην περιοχή της Μόσχας.
8. Καγίροβα Μαρίνα, Διευθύντρια του μεγαλύτερο σούπερ – μάρκετ (πάνω από 10.000 τ.μ.) στο Τατίσεβ.
9. Τσερεπάνοβα Γιάνα – Διευθύντρια του δικτύου Kypez, το μεγαλύτερο δίκτυο με πάνω από 50 σούπερ – μάρκετ στο Αικατερίνεμπουργκ.
10. Σελέζνεβα Ναταλία – Γενική διευθύντρια δικτύου με 23 καταστήματα στο Σουργκουτ.
11. Βερεμίγιεφ Αλεξέι – Διευθυντής του δικτύου Magnolia, με 150 καταστήματα στη Περιφέρεια Μόσχας.
12. Αντρέεβα Αναστασίγια – Διευθύντρια του δικτύου Sibirskiy Gigant, με πάνω από 60 σούπερ – μάρκετ στο Νόβοσιμπιρσκ.
13. Χρούστσεφ Βαντίμ – Διευθυντής της εταιρείας Dionyssos Imports, με έδρα τη Μόσχα.
14. Γκορτνέεβα Μαρίνα – Διευθύντρια του δικτύου Zvezdnyu, το οποίο διαθέτει 17 καταστήματα στο Αικατερίνεμπουργκ.
15. Κορνίλοβα Λουντμίλα – Διευθύντρια Προμηθειών του Ρώσικου Υπουργείου Εξωτερικών, που εκπροσωπεί τα καταστήματα από τα οποία αγοράζουν οι υπάλληλοι του εν λόγω Υπουργείου.
16. Ζαίτσεβα Γιούλια – Διευθύντρια προμηθειών για νωπά προϊόντα, Cash&Сarry - food, elite alcohol.
17. Σβάκινα Ναντέζντα – Εμπορικός Διευθυντής της εταιρείας Dionyssos Imports με έδρα τη Μόσχα.
18. Ζίφκοβιτς Ναταλία – Διευθύντρια του δικτύου σούπερ – μάρκετ Ogni Stolitce, με 8 καταστήματα άνω των 2.000 τ.μ. στην Μόσχα και στα περίχωρα
19. Βαλίσινα Αλίγια – Διευθύντρια του δικτύου Matriza, με 42 σούπερ – μάρκετ στην Ούφα.
20. Σαραφουντίνοβα Αλμπίνα – Βοηθός διευθύντρια της εταιρείας Dionysus Imports στο Αικατερίνεμπουργκ.
21. Μαρτίνοβα Οξάνα – Διευθύντρια του δικτύου Komplekt, με 5 σούπερ – μάρκετ κατηγορίας elite στο Σουργκούτ.
22. Μαλιούτινα Άγια - Ιδιοκτήτρια ταξιδιωτικού γραφείου το οποίο βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα της TUI Ρωσίας
23. Σμέτοβα Έλενα – Διευθύντρια Δικτύου Διανομής στο Περμ της εταιρείας, Dionyssos Imports, με έδρα τη Μόσχα
 
 
 
πηγή: http://flashnews.gr
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου