Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Άρτα. Άνοιξε ο δρόμος για την ανάπλαση της πλατείας Αγίας Θεοδώρας και της πλατείας στη Ροδαυγή

 
 
Ο Δήμος θα πρέπει να υποβάλλει τα προβλεπόμενα πρόσθετα στοιχεία, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η ένταξη και η δέσμευση του ποσού χρηματοδότησης
 
Ενημέρωση για την πρόοδο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος "Αστική Αναζωογόνηση", με τις Προεντάξεις Δήμων και Προτάσεων, κάνει το Πράσινο Ταμείο, με Ανακοίνωση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση (δείτε αναλυτικά ΕΔΩ), στο πλαίσιο της πρώτης πρόσκλησης του Προγράμματος για τη χρηματοδότηση δράσεων Αστικής Αναζωογόνησης σε δήμους της χώρας μας υποβλήθηκαν 130 προτάσεις από 106 Δήμους.
 
Κατά την αξιολόγηση των προτάσεων, προέκυψε η δυνατότητα προένταξης για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα 92 προτάσεων/ έργων, 83 Δήμων της χώρας. Για τις περιπτώσεις αυτές, ο κάθε δήμος θα πρέπει να υποβάλλει τα προβλεπόμενα πρόσθετα στοιχεία, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η ένταξη και η δέσμευση του ποσού χρηματοδότησης.
 
Ανάμεσα στις προτάσεις, που αξιολογήθηκαν και κρίθηκαν ότι έχουν τη δυνατότητα προένταξης, είναι και αυτή του Δήμου Αρταίων, για το έργο με τίτλο "ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΟΔΑΥΓΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ".
 
Ας ελπίσουμε, ότι ο Δήμος θα προχωρήσει έγκαιρα στις κατάλληλες ενέργειες (τις σωστές αυτή τη φορά, διότι, όπως πληροφορούμαι, σε κάποιες άλλες εντάξεις παρουσιάστηκαν προβλήματα), ώστε το έργο να ολοκληρωθεί, ο χώρος να αναπλαστεί και να αναβαθμιστεί, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα όχι μόνο των περίοικων, αλλά όλων των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.
 
Ως προς τις υπόλοιπες υποβληθείσες προτάσεις στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα, η αξιολόγηση συνεχίζεται, ώστε να δοθεί η δυνατότητα διευκρινήσεων και η τεκμηρίωση σημαντικών στοιχείων των προτάσεων, διαδικασία που θα οδηγήσει σε ασφαλέστερη κρίση από την πλευρά των υπηρεσιών του Πράσινου Ταμείου.
 
Tο πρόγραμμα, στη συνολική του ανάπτυξη, προβλέπεται να φτάσει στο ύψος των 65 εκ. ευρώ, με το σύνολο των δυνητικά δικαιούχων να φτάνει στους 172 δήμους και με το συνολικό πληθυσμό τους να ξεπερνά τους 9.300.000 κατοίκους (86% του συνολικού πληθυσμού της χώρας).


πηγή: http://tilevoasartas.blogspot.com/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου