Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος κατά πάντων για την επένδυση στις Νηές Μαγνησίας


Πυρά κατά πάντων εξαπέλυσε χθες από τον Αλμυρό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος αναφορικά με την εξέλιξη της επένδυσης στις Νηές, η οποία όπως είπε παραμένει καθηλωμένη από ένα «αόρατο» χέρι, παρά το γεγονός ότι το μείζον ζήτημα που αφορούσε στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης που θα υλοποιηθεί η επένδυση, έχει επιλυθεί.

Σε τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώθηκε από την Κοινότητα Διαλόγου Σύνθεσις στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού με θέμα «Μεγάλες Τουριστικές Επενδύσεις και Περιφερειακή Ανάπτυξη», ο κ. Ιγνάτιος εμφανίστηκε συναισθηματικά φορτισμένος και έβαλε κατά των πολιτικών οι οποίοι όπως είπε «δεν θέλησαν να πάρουν την ευθύνη τους» και «που φοβήθηκαν το κόστος» οδηγώντας την επένδυση σε μια «γραφειοκρατία ατελεύτητη». Ο Σεβασμιότατος μάλιστα έκανε λόγο και για «εμμονές» ορισμένων οι οποίες όμως όπως είπε έχουν «πολύ ακριβό τίμημα» δείχνοντας εμφανώς οργισμένος για το γεγονός ότι μια επένδυση που θα μπορούσε να προσφέρει οικονομική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας σε μία δύσκολη συγκυρία, δεν προχωρά προς υλοποίηση χωρίς σαφή λόγο. Ο κ. Ιγνάτιος χαρακτήρισε «μυθιστόρημα» την όλη εξέλιξη της υπόθεσης λέγοντας πως δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα συνέβαινε, σε μια υπόθεση που φαινόταν ξεκάθαρη από την αρχή. «Ελάχιστοι άνθρωποι, αλλά οργανωμένοι φαίνεται, ως επί το πλείστον εξασφαλισμένοι, σε μια εποχή που δεν φαινόταν η κρίση τόσο φανερά, έπρεπε να έχεις μια διαισθητικότητα για να τη δεις, πίστεψαν ακλόνητα ότι μπορούν να θέσουν φραγμό. Αμφισβητώντας την ιδιοκτησία» κάτι που στην πορεία όπως είπε ο κ. Ιγνάτιος αποσαφηνίστηκε οριστικά. «Αν είχαμε υποχωρήσει τώρα η έκταση θα ήταν στο ΤΑΙΠΕΔ, στους δανειστές δηλαδή» τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιότατος, «αλλά υπομείναμε και περιμέναμε» κατέληξε.
Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του ο κ. Ιγνάτιος κάλεσε τους πολιτικούς να λειτουργήσουν αποφασιστικά και να δείξουν ότι έχουν βούληση να προχωρήσουν. «Είμαστε σε ένα παράδεισο. Αρκεί να το πιστέψουμε. Εγώ το έχω πιστέψει» δήλωσε χαρακτηριστικά εκφράζοντας την ελπίδα να ζήσει να δει τα όνειρά του να γίνονται πραγματικότητα.


Για την συνέχεια του άρθρου δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://volospelionmagnesia.blogspot.com/2018/06/blog-post.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου