Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ludisia discolor. Μια ορχιδέα για το σπίτι σας


Καλλιεργητικές απαιτήσεις
 

Ludisia discolor είναι γενικά πολύ εύκολη για να καλλιεργηθεί διότι το φυτό ανταπεξέρχεται πολύ καλά στις συνθήκες των σύγχρονων σπιτιών. Η Ludisia discolor είναι μια, όπως καλείται, επίγεια ορχιδέα, οι ρίζες της οποίας είναι στο έδαφος. Η Λουντισία είναι κατάλληλη για φύτευση σε ένα φωτεινό μέρος, πλούσιο σε χούμο έδαφος, όπως είναι ένα μίγμα τύρφης και πρότυπου γλαστρικού λιπάσματος.
 
Είναι ουσιώδες το εδαφικό μείγμα να διατηρείται υγρό, αν και το υπερβολικό και στάσιμο νερό μπορεί και πάλι να προκαλέσει σήψη. Επομένως βεβαιωθείτε ότι αυτό είναι καλώς στραγγισμένο. Μια χούφτα κομμάτια από πηλό στη βάση της γλάστρας είναι η ιδανική μέθοδος διασφάλισης αποστράγγισης. Μια Λουντισία δεν έχει περίοδο ληθάργου, μπορεί να αναπτυχθεί σε θερμοκρασίες τουλάχιστον 16ο C και ευδοκιμεί σε σημεία σκιάς. Είναι επίσης ουσιώδες να διατηρείται υγρασία σχετικώς υψηλή και να αερίζεται καλώς, αλλά να’ στε προσεκτικοί να μην τοποθετήσετε το φυτό σε σημεία που δημιουργείται ρεύμα.
 
Το φύλλο της Ludisia discolor
Η Λουντισία ανθίζει από το Σεπτέμβριο ως το Μάρτιο, με μικρά λευκά άνθη στο στέλεχος, που αναπτύσσεται από την καρδιά του φυτού. Αυτή η ορχιδέα μπορεί πολύ απλά να αναπαραχθεί με διαίρεση του φυτού την άνοιξη ή με ριζοβολία των πλευρικών βλαστών στο νερό. Ο βλαστός μπορεί να φυτευτεί μόλις αναπτυχθούν αρκετές ρίζες. Τα παλιά φυτά συχνά χάνουν από τη βάση τους φύλλα, κάνοντας τα να φαίνονται γυμνά. Με τη λήψη βλαστών από την κορυφή του φυτού και τη ριζοβολία τους, μπορείτε να «αναζωογονήσετε» το φυτό. Η Λουντισία είναι επίσης κατάλληλη για καλλιέργεια όπως σε κρεμασμένα καλάθια ή με άλλα φυτά σε μεγάλα πιάτα.

Λεπτομέρεια του άνθους της
Ludisia discolor
Όπως αναφέραμε νωρίτερα, η Λουντισία είναι πολύ απλή για καλλιεργηθεί, αλλά είναι επίσης εύκολα διαθέσιμη και ανέξοδη σε πολλά κέντρα κήπου.

Διασκεδάστε με την Λουντισία σας!


             πηγή: http://www.earthorchid.com/
φωτογραφίες: naturahellas.blogspot.gr/
 

2 σχόλια:

  1. υπάρχει σε πολλά ανθοπωλεία (εξαρτάται βέβαια και από την πόλη που ζείτε). ίσως μια έρευνα μέσω διαδικτύου να σας βοηθήσει να βρείτε κάποια ανθοπωλεία. ίσως και να μπορείτε να παραγγείλετε μέσω διαδικτύου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή