Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ελαιόλαδο, ρίγανη και γαλακτοκομικά από τη Βόλβη στη Σερβική αγορά


Ελαιόλαδο, ρίγανη και γαλακτοκομικά από τη Βόλβη στη Σερβική αγοράΕλαιόλαδο, ρίγανη και γαλακτοκομικά προϊόντα από το Δήμο Βόλβης, της Κεντρικής Μακεδονίας, θα προωθήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα στη Σερβική αγορά οι αγρότες της περιοχής, στο πλαίσιο της συνεργασίας που εγκαινιάστηκε στις 21 Ιανουαρίου με την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με τον Δήμο Κρούσεβατς Σερβίας.

"Αντίστοιχη διαδρομή διευκόλυνσης για τα δικά τους προϊόντα θα βρουν και οι αγρότες του Κρούσεβατς" δήλωσε ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας και ανέφερε ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα κοινής εμφάνισης εκπροσώπων των δύο δήμων σε διεθνείς εμπορικές εκθέσεις.

Ένας άλλος τομέας για τον οποίο υπάρχει έντονο ενδιαφέρον συνεργασίας είναι εκείνος του τουρισμού καθώς σύμφωνα με τον κ. Λιάμα, ο Δήμος Βόλβης και ιδιαίτερα οι παραλίες του Στρυμονικού κόλπου, αποτελούν παραδοσιακό τουριστικό προορισμό των Σέρβων. "Το περασμένο καλοκαίρι χιλιάδες ήταν οι Σέρβοι που παραθέρισαν στο Δήμο Βόλβης, καταγράφοντας μια αυξητική τάση. Σκοπεύουμε να προσφέρουμε ακόμα πιο ποιοτικές υπηρεσίες στους Σέρβους τουρίστες, να τους φέρουμε κοντά και στις άλλες όμορφες περιοχές του δήμου μας, όπως είναι τα Λουτρά Νέας Απολλωνίας, η λίμνη Βόλβης και οι ορεινοί οικισμοί" προσθέτει και αναφέρει ότι μέσω αυτής της συνεργασίας και το Κρούσεβατς θα μπορούσε να αποτελέσει τουριστικό πόλο έλξης για τους Έλληνες.

Παράλληλα θα προωθηθούν συνεργασίες στον αθλητικό τομέα (όπως η αμοιβαία φιλοξενία μαθητών στις εγκαταστάσεις κάθε δήμου) αλλά και στο χώρο του πολιτισμού, της παιδείας και του περιβάλλοντος. "Συγκροτούμε επιτροπές από τους δυο δήμους, που θα ανταλλάξουν ιδέες και προτάσεις για την υλοποίηση άμεσα αυτής της πολύπλευρης συνεργασίας. Μια πρώτη γεύση παίρνουμε στη σημερινή τελετή της υπογραφής του πρωτοκόλλου συνεργασίας, όπου ελληνικές και σέρβικες ομάδες χορευτών από τους δυο δήμους παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς των δυο χωρών. Οι πολλές ομοιότητες στα μουσικά ακούσματα, στους παραδοσιακούς χορούς, γενικότερα στην κουλτούρα των δυο λαών, αποτελούν την καλύτερη βάση αυτής της συνεργασίας" τόνισε ο κ. Λιάμας.


πηγή: http://www.paseges.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου