Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Η πρώτη φωλιά της καρέτα για το 2018 στον Λακωνικό Κόλπο - 05/06/2018

 
Η πρώτη φωλιά της καρέτα για το 2018 στον Λακωνικό Κόλπο
 
Στις 27 Μαΐου, στην παραλία του Μαυροβουνίου, εντοπίστηκε από τους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ η πρώτη φωλιά θαλάσσιας χελώνας καρέτα στον Λακωνικό κόλπο για το 2018. Το γεγονός αποτέλεσε αφορμή να γίνει η πρώτη επαφή μας με τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας, του οποίου η περιοχή δραστηριοποίησης θα περιλάβει στο μέλλον και τον Λακωνικό κόλπο.
 
Οι παραλίες Μαυροβούνι, Βαλτάκι, Σελινίτσα, Βαθύ, στο δυτικό τμήμα του κόλπου, καθώς και η παραλία των εκβολών του Ευρώτα φιλοξενούν κατά μέσο όρο 200 φωλιές της καρέτα κάθε χρόνο. Ορισμένες απ’ αυτές τις παραλίες δέχονται πολυάριθμούς επισκέπτες τους θερινούς μήνες και η φυσική κατάστασή τους έχει υποστεί υποβάθμιση.
 
Η ομάδα πεδίου του ΑΡΧΕΛΩΝ θα βοηθήσει τη συνύπαρξη των επισκεπτών με τα πανάρχαια αυτά ζώα της θάλασσας. Χρειαζόμαστε όμως τη συνεργασία και τη βοήθειά σας! Μπορείτε να μάθετε για τα απλά μέτρα που πρέπει να τηρούνται εδώ.
 
Τους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ θα βρείτε καθημερινά από τέλος Ιουνίου στον ενημερωτικό σταθμό στο Μαυροβούνι, και από τις 05:30 το πρωί στις παραπάνω παραλίες.
 
Καλό σας καλοκαίρι!
 
Πληροφορίες:
 
Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας, Αργύριος Μπόγλης, Συντονιστής ΦΔ, τηλ.: 27550-22021, ampoglis@fdparnonas.gr, www.fdparnonas.gr

ΑΡΧΕΛΩΝ, Πολύμνια Νεστορίδου, Υπεύθυνη προγραμμάτων Νότιας Πελοποννήσου, τηλ.: 6951009785, southpelop@archelon.gr .


πηγή: http://www.archelon.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου