Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Βόλος. Δυναμικό «όχι» στην καύση RDF από την ΑΓΕΤ

 
 
Δυναμικό «παρών» έξω από το ΤΕΕ Μαγνησίας, λίγο πριν από την έναρξη του Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα της καύσης RDF από την ΑΓΕΤ, έδωσαν σήμερα το απόγευμα εκπρόσωποι σωματείων, συλλογικών κινήσεων και απλοί πολίτες, αντιδρώντας στη σχετική αδειοδότηση της ΑΓΕΤ και αξιώνοντας τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα και ανάρτησαν πανό, που στη συνέχεια μετέφεραν εντός του χώρου της συνεδρίασης. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, πήρε σαφή θέση ενάντια στην καύση RDF από την ΑΓΕΤ, εάν η εταιρεία δεν συμμορφωθεί με την κείμενη νομοθεσία όσον αφορά την καύση εναλλακτικών καυσίμων.
 
«Εμείς δεν είμαστε εδώ για να κλείσουμε εργοστάσια, αλλά ούτε για να κλείσουμε σπίτια», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός και ξεκαθάρισε ότι πάνω απ’ όλα προέχει η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Κώστα Βολιώτη, προέδρου της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας, που διοργανώνει και πορεία από τον Άναυρο ως το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ αύριο (Σ.Μ. σήμερα) Τετάρτη. «Όσα είπε ο κ. Περιφερειάρχης είναι σε θετική κατεύθυνση, αλλά για να γίνουν αυτά πράξη θα πρέπει να συμβεί αυτό που είπαμε εμείς πριν από μερικές μέρες. Δηλαδή, το Περιφερειακό Συμβούλιο όχι απλά να κάνει συζήτηση, αλλά να πάρει διευρυμένη απόφαση. Δεν είναι μόνο το RDF, είναι και το πετ-κοκ, η λυματολάσπη, είναι πάρα πολλά» δήλωσε ο ίδιος. Πρόσθεσε πως η πρόταση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας ήταν και είναι να υπάρξει αναστολή όλων των αποφάσεων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα, να ανοίξει ένας διάλογος σχετικά με το τι μπορεί να κάψει η ΑΓΕΤ και από κει και πέρα να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. «Τον λόγο όμως πρέπει πρώτα να τον έχει η τοπική κοινωνία και όχι κάποιοι κεντρικοί σχεδιασμοί, οι οποίοι αγνοούν τις τοπικές κοινωνίες αφενός και αφετέρου θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών» τόνισε ο κ. Βολιώτης.
 
Από την πλευρά του ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου σημείωσε πως «δεκάδες σωματεία και φορείς της πόλης μας είναι σήμερα εδώ για να διατρανώσουμε την κάθετη αντίθεσή μας στην καύση του επικίνδυνου RDF, σκουπίδια δηλαδή, από την ΑΓΕΤ.». Ανέφερε πως αυτή η εξέλιξη και η αδειοδότηση της ΑΓΕΤ από το υπουργείο εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των πολιτών.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου