Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Ηλεία. Πλούσια και εντυπωσιακή η Ιππική Παρέλαση Αμαλιάδας

 
JAS_7826.jpg
 
του Γιάννη Σπυρούνη
 
Στο πλαίσιο των δράσεων για την 17η Πανηλειακή Ανθοκομική Έκθεση
 
Ολοκληρώθηκε χθες η 17η Πανηλειακή Ανθοκομική Έκθεση Αμαλιάδας. Μια από τις παράλληλες δράσεις που συγκέντρωσε και το ενδιαφέρον του κοινού ήταν η απογευματινή ιππική παρέλαση το απόγευμα του Σαββάτου, με τη συμμετοχή αρκετών ιππικών συλλόγων από το νομό αλλά και μεμονωμένων αναβατών και ίππων.
 
Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα γιορτινό στην πλατεία Ανεμόμυλου της Αμαλιάδας με τον κόσμο να συγκεντρώνεται από νωρίς για να δει από κοντά 45 άλογα με τους αναβάτες τους να προσφέρουν όμορφο θέαμα στην παρέλαση. Πολλοί από τους αναβάτες φανέρωσαν τις ιδιαίτερες δυνατότητες των αλόγων τους εντυπωσιάζοντας το κοινό, με βήματα, φιγούρες και άλλα. Κυρίως οι ρυθμικοί βηματισμοί των αλόγων, τα πλάγια περάσματα, αλλά και τα πίσω βήματα, έκαναν τους θεατές να χειροκροτήσουν πολλές φορές για το θέαμα, ενώ εντυπωσιακές ήταν πράγματι και οι αμαζόνες – ιππείς που έκλεψαν την παράσταση και που φέτος ήταν περισσότερες. Στην Ιππική παρέλαση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Ιππικός Σύλλογος Πηνείας – Αμαλιάδας «Αμαλία», ο Ιππικός Όμιλος Ανδραβίδας «Κένταυροι», ο Ιππικός Όμιλος Κουρούτας και ο Όμιλος Φιλίππων Ανδραβίδας «Σπάρτακος».

Στις βραβεύσεις μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν και απένειμαν επαίνους ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΣ Ήλιδας Ανδρέας Νικολακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Νώντας Παναγιωτόπουλος, Κώστας Τσεριώνης, και Γιώργος Ζάρρας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Φωτόπουλος και Χρήστος Βαλιανάτος, η πρόεδρος της ΤΚ Αμαλιάδας Δήμητρα Βαρελά, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Νίκος Σαψάλης. Η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς και μουσικοχορευτικό γλέντι. Η 17η Πανηλειακή Ανθοκομική Έκθεση Αμαλιάδας άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις, χάρισε ζωντάνια στην πόλη και ο κόσμος διασκέδασε όλη την εβδομάδα.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου