Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Επιστολή της Πρ. της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Ομοσπονδίας στον Δήμαρχο Λήμνου

 
Επιστολή της Πρ. της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Ομοσπονδίας στον Δήμαρχο Λήμνου
 
Επιστολή στον Δήμαρχο Λήμνου κ. Δημήτρη Μαρινάκη παρέδωσε η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας κ. Νατάσα Βυσσίνου Μπομπολάκη, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο νησί για το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.
 
 
Η επιστολή της κας Μπομπολάκη αναφέρει:

Κύριε Δήμαρχε,

Αφού σας ευχαριστήσουμε και εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για τη συμβολή σας στο τριήμερο εκδηλώσεων και επαφών του Φιλοζωικού Σωματείου Λήμνου και της Ομοσπονδίας μας, θα θέλαμε και γραπτά να σας εκθέσουμε τις απόψεις - προτάσεις μας για τα θέματα των ζώων στην Λήμνο, αφού φυσικά λάβαμε υπόψη μας τις δύσκολες χρονικές συγκυρίες κάτω απο τις οποίες ο Δήμος σας καλείται να τις υλοποιήσει.

Οι προτάσεις αυτές έχουν μικρό κόστος και θεωρούμε ότι, εκτός του ότι εκ του νόμου έχετε υποχρέωση να συμπεριλάβετε δράσεις για τα ζώα συντροφιάς, ότι αυτές κινούνται στα πλαίσια των δυνατοτήτων του Δήμου σας, είναι δε και εφικτές και ήπιες.

1. Δημιουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου. Η δημιουργία του δεν απαιτεί μεγάλο κόστος σε σχέση δε με τη δημιουργία κυνοκομείου το κόστος είναι πολλαπλά μικρότερο, μακροπρόθεσμα δε θα ελαχιστοποιήσει τα έξοδα του Δήμου για τις ανάγκες των αδέσποτων ζώων.

Προς τούτο ζητάμε να εγκρίνεται τη δημιουργία του και να αναμορφώσετε τον προϋπολογισμό του Δήμου σας για το 2016.

O χώρος που χρησιμεύει τώρα για δημοτικό κυνοκομείο πέραν του ότι είναι πλήρως παράνομος και επισείει πολλές κυρώσεις ποινικές και διοικητικές παραπέμπει σε συνθήκες διαβίωσης των ζώων ενός κράτους του μεσαίωνα, πρέπει το συντομότερο δυνατό να κλείσει ζητάμε δε την αποφασιστική και χωρίς παλινωδίες δράση σας για την σφράγισή του σε συνεργασία με τις άλλες εμπλεκόμενες αρχές και βεβαίως με το φιλοζωικό σωματείο.

2. Έγκριση ποσού 5.000 ευρω για τις ανάγκες που δημιουργούνται για την περίθαλψη τραυματισμένων ή άρρωστων ζώων, τον εμβολιασμό των αδέσποτων, τη σήμανση και καταγραφή αυτών.

Για το θέμα αυτό θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία του Δήμου με τους τοπικούς σας ιδιώτες κτηνιάτρους.

3. Εκτύπωση ενημερωτικού υλικού και αφισών στα πλαίσια της ενημέρωσης των δημοτών σας.

4. Έως της δημιουργίας του δημοτικού κτηνιατρείου συνεχείς συνεργασίες με εθελοντές κτηνιάτρους για την στείρωση των αδέσποτων ζώων.

5. Συνεχής συνεργασία με τις Αστυνομικές Αρχές. Εξαιρετικά σημαντική θα είναι η συμβολή του Δήμου σας στον περιορισμό των αδέσποτων μέσω της συνεργασίας του με το τοπικό αστυνομικό τμήμα για την έναρξη ελέγχων των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς, από τους οποίους μέσω της εγκατάλειψης και των αθρόων γεννήσεων γεμίζει συνεχώς με νέα αδέσποτα η δεξαμενή αδέσποτων στο νησί σας.

6. Δημιουργία βάσης δεδομένων στο Δήμο σας για τη καταγραφή όλων των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, όπως η νομοθεσία ορίζει.

7. Συμβολή καθοριστική του Δήμου σας στην δημιουργία δικτύου υιοθεσίας αδέσποτων σε συνεργασία με το φιλοζωικό σωματείο και την δημιουργία site προώθησής τους

8. Αφαίρεση τυχόν υπαρχόντων πινακίδων μη σύννομων και τοποθέτηση νέων, ως προτεινόμενο σχέδιο.

9. Τέλος ιδιαίτερη σημασία έχει η ευαισθητοποίηση των δημοτών σας μέσα από ποικίλες εκδηλώσεις που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο της Λήμνου αλλά και την Ομοσπονδία μας.

Είμαστε σε θέση για τα παραπάνω να σας παράσχουμε τις γνώσεις και την εμπειρία μας.

Η πολιτική βούληση θεωρούμε ότι είναι το παν για να προχωρήσουν τα παραπάνω και ευελπιστούμε ότι αυτή την έχετε a priori.

Με εκτίμηση,

Νατάσα Βυσσίνου Μπομπολάκη
Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής
 και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου