Σάββατο, 30 Απριλίου 2016

Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας - Θράκης: Επιτέλους να ξεκινήσει η αξιοποίηση του ζεόλιθου στον Έβρο

Γ. Παυλίδης: Επιτέλους να ξεκινήσει η αξιοποίηση του ζεόλιθου στον Έβρο
Η φωτογραφία είναι από επίσκεψη του Περιφερειάρχη
ΑΜ-Θ Γ. Παυλίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δ. Πέτροβιτς
και περιφερειακών συμβούλων στο κοίτασμα ζεόλιθου στην
περιοχή των Πετρωτών Έβρου, τον Αύγουστο του 2014.
Ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας - Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης συναντήθηκε την Τετάρτη 27 Απριλίου με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας «Όλυμπος Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε.» κ. Γιώργο Ν. Γεωργιάδη, προκειμένου να ενημερωθεί για τις προθέσεις της επιχείρησης, αναφορικά με το σημαντικό ζήτημα της εκμετάλλευσης ζεόλιθου στα Πετρωτά Έβρου.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-θ δήλωσε σχετικά: «Η έως τώρα, επί δεκαετίες, μη αξιοποίηση του ζεόλιθου δεν τιμά κανέναν στην πατρίδα μας. Ένας τεράστιος πλούτος, παραμένει ανεκμετάλλευτος. Στην σημερινή συνάντησή μου, επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της εταιρείας, σε περίπτωση εκμετάλλευσης να μην ενοχλήσει και να παρακάμψει τον οικισμό των Πετρωτών αλλά και μετά από σύντομο χρονικό διάστημα 2-3 ετών να προχωρήσει στη λειτουργία μονάδας επεξεργασίας, επί τόπου, ανάλογη με το μέγεθος του υπό εκμετάλλευση κοιτάσματος».

Επίσης, σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της «Όλυμπος Α.Ε.» κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι «η οδός πρόσβασης στην προς εκμετάλλευση περιοχή, θα διέρχεται περιμετρικά του οικισμού και όχι εντός αυτού, για την αποφυγή περιβαλλοντικής, κυκλοφοριακής ή οποιασδήποτε άλλης επιβάρυνσής του» και πως η μονάδα επεξεργασίας, σε 2-3 έτη, θα λειτουργήσει.πηγή: http://www.alexpolisonline.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου