Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

450 άγρια πουλιά, κουκουβάγιες μέχρι αηδόνια κατασχέθηκαν χθες στο παζάρι του Σχιστού

 
SxistosPouliaKlouviaAprilios2016 (14)
Οι πουλοπιάστες παγιδεύουν κάθε είδους
πουλιά ακόμα και κουκουβάγιες...
Περισσότερα από 450 άγρια πουλιά κατασχέθηκαν χθες κατά τη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης που έγινε στο παζάρι του Σχιστού στον Κορυδαλλό Αττικής με στόχο τη δίωξη εκείνων οι οποίοι παράνομα αιχμαλωτίζουν άγρια πτηνά και τα εμπορεύονται. Στην επιχείρηση που στήθηκε και πραγματοποιήθηκε από κοινού με πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.) συμμετείχε ο «Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής – ΑΝΙΜΑ», ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πειραιά, 15 θηροφύλακες της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερέας Ελλάδας, έξι υπάλληλοι του Δασαρχείου Πειραιά και αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.).
 
Σύμφωνα με την "ΑΝΙΜΑ" χθες έγιναν 20 μηνύσεις και τέσσερα άτομα οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, ενώ κατασχέθηκε ένα αυτοκίνητο και πολλά παράνομα σύνεργα παγίδευσης. Στα κατασχεμένα πουλιά περιλαμβάνονται δύο γκιώνηδες, αηδόνια, παπαδίτσες, μαυροσκούφηδες, καρδερίνες, σπίνοι, φανέτα, φλώροι, λούγαρα, σκαρθάκια.

Τα πουλιά που ήταν καλά στην υγεία τους απελευθερώθηκαν στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους παρουσία όλης της επιχειρησιακής ομάδας και κοινού (η χαρά των παιδιών) και, όσα είχαν μικρά προβλήματα καθώς και οι γκιώνηδες, μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΑΝΙΜΑ για περίθαλψη.

Ο Γρηγόρης Γουρδομιχάλης πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. αναφορικά με την δράση αυτή στο προφίλ του στο facebook έγραψε: «Χτύπημα στο παράνομο εμπόριο άγριων πουλιών!

Με πρωτοβουλία του ΠΕΣΥΔΑΠ, της ΑΝΙΜΑ και του Κυνηγετικού Συλλόγου Πειραιά πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή το πρωί μεγάλη επιχείρηση στο παζάρι του Σχιστού με στόχο την απελευθέρωση παράνομα αιχμαλωτισμένων άγριων πουλιών.
Δασοφύλακες του Δασαρχείου Αιγάλεω, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Χαϊδαρίου, θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας και μέλη της ομάδας Πυρασφάλειας του ΠΕΣΥΔΑΠ κατάσχεσαν μεγάλο αριθμό άγριων πουλιών, ερεύνησαν τη γύρω δασική περιοχή, ανακάλυψαν και κατέστρεψαν κλουβιά και μέσα αιχμαλωσίας των πουλιών και οδήγησαν στη δικαιοσύνη τους υπεύθυνους.
 
Χαρακτηριστικό της ασυδοσίας και της σκληρότητας των "εμπόρων" είναι ότι για πρώτη φορά υπήρχαν προς πώληση αιχμαλωτισμένες κουκουβάγιες (του είδους γκιώνης) και πολλά αηδόνια (κάποια από τα οποία είχαν τυφλωθεί από τους παράνομους δεδομένου ότι δεν αντέχουν το φως).
 
SxistosPouliaKlouviaAprilios2016 (9)
Όσα πουλιά ήταν καλά απελευθερώθηκαν αμέσως
μετά την κατάσχεση τους...
Τα άγρια πουλιά απελευθερώθηκαν στη συνέχεια στο Βοτανικό κήπο. Η επιχείρηση επιδοκιμάστηκε από τους οδηγούς και επιβάτες των διερχόμενων οχημάτων από την λεωφόρο Σχιστού. Εκ μέρους των διοργανωτών συγχαίρω όσους πήραν μέρος για την αποτελεσματικότητα τους και την αφοσίωση τους στο καθήκον. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τη προστασία του περιβάλλοντος και της άγριας ζωής» επισημαίνει ο κ. Γουρδομιχάλης.


πηγή: https://www.zoosos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου