Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

Κλειδώνουν τη διάσημη παραλία του Μύρτου! Για την προστασία της… θαλάσσιας νυχτερίδας !

 
 
Την πανέμορφη παραλία του Μύρτου θα απολαμβάνουν στο εξής καθώς φαίνεται μόνο οι… θαλάσσιες νυχτερίδες
 
Κι αυτό γιατί αναμένεται σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας όπου συζητήθηκε προσφυγή για την προστασία της νυχτερίδας και όπως τονίζει στη "RealNews" ο αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς Διονύσης Λυκούδης, «Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσουμε την υπόθεση». «Αν συμβεί αυτό, θα επιβιώσουν οι νυχτερίδες που δεν τις έχουμε δει ποτέ, οι άνθρωποι θα φύγουν μετανάστες και το νησί θα σβήσει από τον τουριστικό χάρτη, αφού ο Μύρτος είναι το δυνατό μας χαρτί», σημειώνει ο ίδιος.
 
Εάν τελικά συμβεί το απευκταίο και «κλειδώσει» η παραλία του Μύρτου, θα προκύψει ανυπολόγιστη η οικονομική ζημιά για την Ελλάδα που χειμάζει από την παρετεταμένη οικονομική κρίση και τα έσοδα από τον τουρισμό είναι πολύτιμα. Να σημειωθεί εδώ, πως μόνο από την καντίνα και τις ομπρέλες, τις ξαπλώστρες και το πάρκινγκ τα έσοδα ήταν πέρσι 280.000 ευρώ για το Δήμο ενώ άλλα 70.000 ευρώ μπήκαν στα ταμεία του Δημοσίου που λαμβάνει το 20% του συνολικού ποσού.
 
 
Οικολογικές ευαισθησίες
 
Όλα άρχισαν το 2009 όταν ο πρώην δήμος Πυλαρέων – τότε ο Μύρτος ανήκε σε αυτό το δήμο – παρουσιάζονται ακραίες οικολογικές ευαισθησίες, ζήτησε να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα για… την προστασία της θαλάσσιας νυχτερίδας ενώ έθετε και άλλες περιβαλλοντικές απαγορεύσεις. Όντως, το Προεδρικό Διάταγμα εκδόθηκε, απαγορεύοντας να κατεβαίνουν αυτοκίνητα στην παραλία του Μύρτου αλλά και την τουριστική εκμετάλλευση της παραλίας, για να μην υπάρχει… φασαρία για τη νυχτερίδα!
 
Ο ενιαίος πλέον, δήμος Κεφαλονιάς, προσέβαλε το 2011 την απόφαση στο Συμβούλιο της Επικτατείας και κράτησε ανοιχτή την πασίγνωστη παραλία, για τα τους χιλιάδες τουρίστες που πάνε κάθε καλοκαίρι από ολόκληρο τον κόσμο, για να απολαύσουν το μπανιο τους στη μοναδική αυτή παραλία. Και βέβαια, αφήνουν ένα σημαντικό ποσό στην ελληνική οικονομία από την επίσκεψή τους αυτή…
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου