Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

Ένα νέο διαδικτυακό παιχνίδι για την ελληνική φύση

 
 
Πού βρίσκεται ο ελληνικός Καναδάς; Πώς ξεχωρίζει κανείς τη φωνή του τσακαλιού; Γιατί τα φλαμίνγκο είναι ροζ και ποια είναι τα απειλούμενα είδη της Ελλάδας; Αυτές είναι μερικές από τις απαντήσεις που θα κληθούν να δώσουν, όσοι δοκιμάσουν το νέο διαδικτυακό παιχνίδι του WWF Ελλάς, «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ερωτήσεις».
 
Το WWF Ελλάς δημιούργησε το νέο διαδικτυακό παιχνίδι γνώσεων «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ερωτήσεις» και δίνει την ευκαιρία σε όλους να μπουν σε ένα διασκεδαστικό μονοπάτι εξερεύνησης της ελληνικής φύσης. Μέσα από απρόσμενες ερωτήσεις, οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και οι τολμηροί ενήλικες, ταξιδεύουν σε τρεις πολύ διαφορετικές μεταξύ τους περιοχές της Ελλάδας, μαθαίνοντας άγνωστες πτυχές τους και διασκεδάζοντας. Το παιχνίδι ευαισθητοποιεί, προσφέρει γνώση και επιβραβεύει τον «πράσινο» τρόπο σκέψης.

Από τη Θράκη, μέχρι τις Κυκλάδες και από εκεί στην Αττική, οι τρεις πίστες του παιχνιδιού φέρνουν τους παίκτες σε γνωριμία με διαφορετικού χαρακτήρα περιοχές που έχουν μια ιδιαίτερη αξία αλλά και σημασία ως προς τον τρόπο ζωής μας.
«Ο γύρος του κόσμου σε 80 ερωτήσεις είναι γεγονός! Ένα αλλιώτικο και διασκεδαστικό ταξίδι γνωριμίας με τον τόπο μας, τις ομορφιές, τις ανάγκες του, αλλά και προτάσεις για να ζούμε καλύτερα. Aπευθύνεται σε εφήβους, νέους αλλά και μεγαλύτερους και βέβαια σε δασκάλους και γονείς, καλώντας τους να δουν διαφορετικά την ελληνική φύση. Ο "γύρος του κόσμου σε 80 ερωτήσεις" έρχεται επιπλέον να διευρύνει την «οικολογική συντροφιά» των Οικοσκόπιο kids και Οικοσκόπιο, των ψηφιακών εφαρμογών του WWF Ελλάς που δημιουργήθηκαν για να πληροφορήσουν δωρεάν και με τον πλέον σύγχρονο τρόπο το κοινό, από παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας μέχρι φοιτητές και ερευνητές, για το περιβάλλον της Ελλάδα.»,σημείωσε η Ναταλία Καλεβρά, επιστημονική υπεύθυνη για το συγκεκριμένο παιχνίδι από το WWF Ελλάς.

Το παιχνίδι υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση από το Innovation Fund του WWF Ολλανδίας, ενώ στη δημιουργία του συντέλεσε το
Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά.
 
 
Περισσότερες πληροφορίες:
 
Ιάσονας Κάντας, υπεύθυνος γραφείου τύπου WWF Ελλάς, τηλ: 210 33 14 893, κιν: 697 185 9632, i.kantas@wwf.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου