Σάββατο, 23 Απριλίου 2016

Άντεξαν στην κρίση ο ΑΣ. Βόλου και η ΕΒΟΛ. Από την Παρασκευή το νέο στραγγιστό γιαούρτι «Διαλεχτό»


Άντεξαν στην κρίση ο ΑΣ. Βόλου και η ΕΒΟΛ - από την Παρασκευή το νέο στραγγιστό γιαούρτι «Διαλεχτό»Άντεξαν στην κρίση το 2015 ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου και η γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ που παρουσίασε θετικό ισολογισμό, με κέρδη 2 εκ. €, στοιχείο που επέτρεψε στη Διοίκηση να ενισχύσει τους αγρότες και τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες πληθυσμού.

Από την ερχόμενη Παρασκευή θα κυκλοφορήσει στα καταστήματα ένα νέο προϊόν, που είναι το στραγγιστό γιαούρτι “Διαλεχτό”, σε πλήρη και με χαμηλά λιπαρά μορφή, με το οποίο η ΕΒΟΛ εισέρχεται σε μια κατηγορία του 80% της κατανάλωσης, έναντι του 20% που απευθύνεται το παραδοσιακό γιαούρτι. Μέσα στο καλοκαίρι θα κυκλοφορήσουν άλλοι τρεις κωδικοί που αφορούν σε κρέμα, ρυζόγαλο και ξυνόγαλο.
 
Τα παραπάνω τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου και της ΕΒΟΛ Νικήτας Πρίντζος, που έκρουσε, για άλλη μια φορά κώδωνα κινδύνου για λήψη μέτρων, ώστε να μην ξεκληριστεί η Ελληνική αγροτιά.
 
Κάνοντας απολογισμό του 2015,ο κ. Πρίντζος είπε ότι ο Α.Σ. Βόλου στέκεται όρθιος και, με βάση τα στοιχεία του ισολογισμού, η περασμένη χρονιά ήταν η καλύτερη χρονιά στην ιστορία του Συνεταιρισμού και της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ, με αύξηση τζίρου 10%, πωλήσεων και κερδών, που έφτασαν στα 2 εκ. €.
 
Ο πρόεδρος του Α.Σ. Βόλου και της ΕΒΟΛ τόνισε ότι, παρά την κρίση, η ΕΒΟΛ κατάφερε να ολοκληρώσει τη μεγάλη επένδυση του εργοστασίου εμφιάλωσης των 6,5 εκ. ευρώ που θα εγκαινιαστεί μέσα στον Ιούνιο του 2016, αλλά και του 1,5 εκ. ευρώ στο στραγγιστό γιαούρτι, μπαίνοντας δυναμικά στη συγκεκριμένη αγορά που καλύπτει το 80% της κίνησης σε όλα τα είδη γιαουρτιού.
 
Η ΕΒΟΛ, τόνισε, είχε τη δυνατότητα να πληρώσει τις καλύτερες τιμές Πανελλαδικά, στα μέλη της αγρότες και κτηνοτρόφους αλλά και να ασκήσει κοινωνική πολιτική στο πλαίσιο της εταιρικής της ευθύνης, κάνοντας δωρεά 100 τόνων γάλακτος, για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και μοιράζοντας 2000 διατακτικές των 50 €.
 
Ακόμη, οι 140 εργαζόμενοι της ΕΒΟΛ δεν έχουν υποστεί καμία περικοπή στους μισθούς τους, και το 2015 πήραν χρηματικό bonus.
 
 
Επέκταση δικτύου συζητήσεις για εξαγωγές
 
Το στραγγιστό γιαούρτι της ΕΒΟΛ ονομάζεται «Διαλεχτό» και θα διατίθεται στην αγορά από σήμερα Παρασλκευή 22 Απριλίου, σε συσκευασία πλήρους λιπαρών και 2%, ενώ σε ένα μήνα, εκτός από τις ατομικές (200 γραμ.), θα υπάρχουν συσκευασίες του ενός και των πέντε κιλών.
 
Επιπλέον ο κ. Πρίντζος ανέφερε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα κυκλοφορήσουν και τρεις νέοι κωδικοί που θα είναι ξινόγαλο, κρέμα και ρυζόγαλο, όλα παρασκευασμένα με ελληνικό γάλα.
 
Επιπλέον το δίκτυο διανομής της ΕΒΟΛ πέρα από τη Θεσσαλία έχει επεκταθεί και στην Κρήτη και μέχρι το καλοκαίρι και στην Πελοπόννησο, ενώ υπάρχουν συζητήσεις και για εξαγωγές στο εξωτερικό ειδικά του στραγγιστού γιαουρτιού.


πηγή: http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου